Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Minestrone recept
Minestrone
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Alapételek

Ez a világ legegyszerűbb csirkepáca!

Sült csirke pác /Fotó: Shutterstock
Ha nyár akkor grillezés, és megpirítva még a legegyszerűbb alapanyagokból készült sültek is rettentő finomak! Bár még a legnagyobb fogyókúráim közepén sem szoktam serpenyőben natúr csirkét sütögetni, mert szerintem az tök ízetlen, de ettől függetlenül csukott szemmel is fel tudok sorolni legalább öt olyan csirkepácot, ami tökéletesen működik a tűz fölött. Ezek közül a legegyszerűbb a legfinomabb természetesen!

Ennek a pácnak összesen 4 fő hozzávalója van, melynek egyik kulcseleme a citromlé. A pácoknak gyakran van savtartalmú összeevője, mely az íz mellett hozzájárul ahhoz, hogy a hús puha és porhanyós legyen.

Fontos tudnod azonban, hogy a pácban található savak megváltoztatják a csirkében lévő fehérjék állagát, így, ha jó minőségű hússal dolgozol (és miért ne azzal dolgoznál!?), ne hagyd túl sokáig a pácban. A pácnak ugyanis sosem az a lényege, hogy teljesen megváltoztassa a hús textúráját és ízét, hanem, hogy egy kis plusz zamatot adjon, az amúgy is ízletes alapanyagnak.

Hozzávalók:

50 dkg csirkemellfilé
1-2 db citrom leve
3 gerezd fokhagyma
3 ek olíva olaj
1-2 ágacska friss rozmaring

bors

Elkészítése:

1. Vágd vagy kockázd a melleket akkora darabokra, amekkora darabokban sütni fogod majd.

2. Csavard a citromok levét tálba, nyomd össze a fokhagymát, aprítsd fel a rozmaringot és keverd el a többi hozzávalóval.

3. Forgasd bele a csirkét és hagyd állni minimum pár órát, de ha egy mód van rá, ne egy egész napot.

4. Alaposan süsd át a csirkemelleket.


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.