Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Alapételek

Ez a világ legegyszerűbb csirkepáca!

Sült csirke pác /Fotó: Shutterstock
Ha nyár akkor grillezés, és megpirítva még a legegyszerűbb alapanyagokból készült sültek is rettentő finomak! Bár még a legnagyobb fogyókúráim közepén sem szoktam serpenyőben natúr csirkét sütögetni, mert szerintem az tök ízetlen, de ettől függetlenül csukott szemmel is fel tudok sorolni legalább öt olyan csirkepácot, ami tökéletesen működik a tűz fölött. Ezek közül a legegyszerűbb a legfinomabb természetesen!

Ennek a pácnak összesen 4 fő hozzávalója van, melynek egyik kulcseleme a citromlé. A pácoknak gyakran van savtartalmú összeevője, mely az íz mellett hozzájárul ahhoz, hogy a hús puha és porhanyós legyen.

Fontos tudnod azonban, hogy a pácban található savak megváltoztatják a csirkében lévő fehérjék állagát, így, ha jó minőségű hússal dolgozol (és miért ne azzal dolgoznál!?), ne hagyd túl sokáig a pácban. A pácnak ugyanis sosem az a lényege, hogy teljesen megváltoztassa a hús textúráját és ízét, hanem, hogy egy kis plusz zamatot adjon, az amúgy is ízletes alapanyagnak.

Hozzávalók:

50 dkg csirkemellfilé
1-2 db citrom leve
3 gerezd fokhagyma
3 ek olíva olaj
1-2 ágacska friss rozmaring

bors

Elkészítése:

1. Vágd vagy kockázd a melleket akkora darabokra, amekkora darabokban sütni fogod majd.

2. Csavard a citromok levét tálba, nyomd össze a fokhagymát, aprítsd fel a rozmaringot és keverd el a többi hozzávalóval.

3. Forgasd bele a csirkét és hagyd állni minimum pár órát, de ha egy mód van rá, ne egy egész napot.

4. Alaposan süsd át a csirkemelleket.


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.