Ennek a pácnak összesen 4 fő hozzávalója van, melynek egyik kulcseleme a citromlé. A pácoknak gyakran van savtartalmú összeevője, mely az íz mellett hozzájárul ahhoz, hogy a hús puha és porhanyós legyen.
Fontos tudnod azonban, hogy a pácban található savak megváltoztatják a csirkében lévő fehérjék állagát, így, ha jó minőségű hússal dolgozol (és miért ne azzal dolgoznál!?), ne hagyd túl sokáig a pácban. A pácnak ugyanis sosem az a lényege, hogy teljesen megváltoztassa a hús textúráját és ízét, hanem, hogy egy kis plusz zamatot adjon, az amúgy is ízletes alapanyagnak.
50 dkg csirkemellfilé
1-2 db citrom leve
3 gerezd fokhagyma
3 ek olíva olaj
1-2 ágacska friss rozmaring
só
bors
1. Vágd vagy kockázd a melleket akkora darabokra, amekkora darabokban sütni fogod majd.
2. Csavard a citromok levét tálba, nyomd össze a fokhagymát, aprítsd fel a rozmaringot és keverd el a többi hozzávalóval.
3. Forgasd bele a csirkét és hagyd állni minimum pár órát, de ha egy mód van rá, ne egy egész napot.
4. Alaposan süsd át a csirkemelleket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.