Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Alapételek

Ez a világ legegyszerűbb csirkepáca!

Sült csirke pác /Fotó: Shutterstock
Ha nyár akkor grillezés, és megpirítva még a legegyszerűbb alapanyagokból készült sültek is rettentő finomak! Bár még a legnagyobb fogyókúráim közepén sem szoktam serpenyőben natúr csirkét sütögetni, mert szerintem az tök ízetlen, de ettől függetlenül csukott szemmel is fel tudok sorolni legalább öt olyan csirkepácot, ami tökéletesen működik a tűz fölött. Ezek közül a legegyszerűbb a legfinomabb természetesen!

Ennek a pácnak összesen 4 fő hozzávalója van, melynek egyik kulcseleme a citromlé. A pácoknak gyakran van savtartalmú összeevője, mely az íz mellett hozzájárul ahhoz, hogy a hús puha és porhanyós legyen.

Fontos tudnod azonban, hogy a pácban található savak megváltoztatják a csirkében lévő fehérjék állagát, így, ha jó minőségű hússal dolgozol (és miért ne azzal dolgoznál!?), ne hagyd túl sokáig a pácban. A pácnak ugyanis sosem az a lényege, hogy teljesen megváltoztassa a hús textúráját és ízét, hanem, hogy egy kis plusz zamatot adjon, az amúgy is ízletes alapanyagnak.

Hozzávalók:

50 dkg csirkemellfilé
1-2 db citrom leve
3 gerezd fokhagyma
3 ek olíva olaj
1-2 ágacska friss rozmaring

bors

Elkészítése:

1. Vágd vagy kockázd a melleket akkora darabokra, amekkora darabokban sütni fogod majd.

2. Csavard a citromok levét tálba, nyomd össze a fokhagymát, aprítsd fel a rozmaringot és keverd el a többi hozzávalóval.

3. Forgasd bele a csirkét és hagyd állni minimum pár órát, de ha egy mód van rá, ne egy egész napot.

4. Alaposan süsd át a csirkemelleket.


A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.