Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Érdekességek

Ezt a négy italt itta minden nap Erzsébet királynő

II. Erzsébet királynő
A néhai királynő komolyan vette az étkezési hagyományokat, és rendszerint kifinomult ízléssel állította össze a menüt, akár családi összejövetelről, akár ünnepségről volt szó. Az ételek mellett az italok megválasztására is gondosan ügyelt.

II. Erzsébet sok ételt tiltott ki a konyhából, ám sok olyan fogás is volt, amiknek nem tudott ellenállni. Ilyen például a csokis-kekszes sütemény, vagy épp a skót palacsinta. Az étkezésekhez kapcsolódóan (előtte vagy utána) rendszerint valamilyen alkoholos italt is fogyasztott. De mint mindent, ezt is csak mértékkel.

A királynő kedvelte a gint, ami előkelő helyen szerepel az alkoholos italok sorában (Fotó: Shutterstock)
A királynő kedvelte a gint, ami előkelő helyen szerepel az alkoholos italok sorában (Fotó: Shutterstock)

Ezeket itta a néhai királynő

A néhai királynő nem csak a teát szerette igazán. Ebéd előtt szívesen fogyasztott egy gin és Dobunnet keverékéből készített koktélt, egy szelet citrommal és sok jéggel.

A Dubonnet egy boralapú, édes likőr, amelyet aperitifként fogyaszthatunk. Gyógynövényes, fűszeres ízvilágú.

Az ebéd utáni kényeztető falat csokoládét egy pohár bor kísérte, majd valamikor délután egy száraz martiniból készített ital követte. A lefekvés előtti itala pedig egy pohár minőségi pezsgő volt.


Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.