Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Mákos guba  recept
Mákos guba
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Praktikus

5 ok, amiért a fakanál a legjobb konyhai eszköz a világon

5 ok, amiért a fakanál a legjobb konyhai eszköz a világon
A fakanálnál ősibb konyhai eszköz nincs is talán. Nincs konyha, ahol ne lenne megtalálható. Sok alternatívája született már a modern korban, mégis a profik, minden műanyag csodakanállal szemben erre esküsznek.
1. Masszívak és tartósak

A fakanalak rendkívül erősek és tartósak, ami azt jelenti, hogy olyan sűrű masszák keverésére, mint például a kása-félék vagy a kelt tészták is alkalmasak. Ráadásul, szilárdságuknál fogva egészen az edény aljáig lenyúlva keverhetünk velük, mindezt úgy, hogy közben nem sértik fel az edény alját. Ezért tökéletesek például ha tapadásmentes egényekkel, serpenyőkkel dolgozol.

2. bírják a meleget

A másik nagyon szeretnivaló tulajdonságuk a fakanalaknak az, hogy hőállóak. A fém eszközök könnyedén átforrósodhatnak, és megégethetik a kezed, a műanyagok elolvadhatnak, ha például a forró serpenyőn pihenteted őket. A jó öreg fakanalakkal ilyesmi nem történhet.

3. mindenhez passzolnak

Egyszerűen minden típusú és jellegű étel keverésére tökéletes. Sütéskor kevert süteményeknél kiváló szolgálatot tehetnek, de könnyű levesekhez, selymes mártásokhoz és szószokhoz - de többféle, sűrű textúrájú hozávaló összekeveréséhez is helyes választás.

4. VÁLTOZATOS FORMÁK - VÁLTOZATOS KÉPESSÉGEK

Mivel számos mértben és formában kaphatóak, tulajdonképpen nincs olyan étel, aminek készítésére ne lenne alkalmas egy fakanál, egyedül a keményre vert tojás- és a tejszínhab óvatos beleforgatásához jobb szilikonspatulát használni.

5. élethosszig tartó hűség

Mindezen jó tulajdonságaik miatt jó, ha minél tovább velünk maradnak - és bizony a szavatosságuk, a megfelelő ápolással, akár élethosszig is tarthat. Ha azt akarod, hogy a fakanalaidat az unokáid is használják, soka ne hagyd őket vízben ázni a mosogatóban, soha ne tedd mosogatógépbe sem! Meghálája majd.

5 DOLOG, AMIT ÉRDEMES NAPONTA TISZTÍTANI A KONYHÁBAN >>>
A 7 LEGNAGYOBB MIKRÓS BAKI, AMIT MINDENKI ELKÖVET >>>
ILYEN GYAKRAN TISZTÍTSD MEG A KÁVÉFŐZŐT! >>>
MÉG TÖBB KONYHAI TIPP, TRÜKK PRAKTIKA ITT >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.