Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Minestrone recept
Minestrone
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A Fapados Főzőiskolában ma azt tanulhatjátok meg, hogy kenyeret sütni nem bonyolult. Ennek a nagyon egyszerű kenyérnek az alapja az ír szódás kenyér. Nem kell hozzá se élesztő, se sütőpor. Amikor először készítettem, nagyon szkeptikus voltam, de az eredmény mindent felülmúlt.

Íme egy kenyér, ami hamarabb elkészül mint, hogy a mélyhűtőből kiolvad a lefagyasztott kenyér, ráadásul a családi tesztelésen is a legjobb pontot kapta, úgyhogy nálunk ez felkerült az „állandó kedvencek” listájára.

Az alaphozzávalókon kívül néha érdemes kísérletezni, én ebbe most fokhagymaport tettem pluszba, de akár darabolt aszaltparadicsommal vagy olívabogyóval is elkészíthető. Az eredeti recept alapján cipót kell formázni belőle, de nagyon jó a tészta állaga, így én igyekeztem hosszúkás kenyeret formázni, mert a cipót szerintem nem jó vágni.

Hozzávalók:

500 g liszt, 450 g kaukázusi kefír, 3 tk. só, 1 púpos tk. szódabikarbóna, 1 tk. fokhagymapor

Elkészítés:

1. Első lépésként az összes hozzávalót egy tálba öntjük.

2. Ezt a kenyeret nem kell gyúrni, nem kell dagasztani. A hozzávalókat csak kézzel összekeverjük, majd jól összedolgozzuk egy sima tésztává.

3. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, kissé meglisztezzük majd rátesszük a tésztát és veknit formázunk belőle. Egy éles késsel bevagdossuk a tetejét.

4. A kenyeret 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, utána szeletelhetjük.

Konyharuhába csomagolva másnap is tökéletes az állaga.

Még több cikk a Fapados főzőiskolában! >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.