Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A Fapados Főzőiskolában ma azt tanulhatjátok meg, hogy kenyeret sütni nem bonyolult. Ennek a nagyon egyszerű kenyérnek az alapja az ír szódás kenyér. Nem kell hozzá se élesztő, se sütőpor. Amikor először készítettem, nagyon szkeptikus voltam, de az eredmény mindent felülmúlt.

Íme egy kenyér, ami hamarabb elkészül mint, hogy a mélyhűtőből kiolvad a lefagyasztott kenyér, ráadásul a családi tesztelésen is a legjobb pontot kapta, úgyhogy nálunk ez felkerült az „állandó kedvencek” listájára.

Az alaphozzávalókon kívül néha érdemes kísérletezni, én ebbe most fokhagymaport tettem pluszba, de akár darabolt aszaltparadicsommal vagy olívabogyóval is elkészíthető. Az eredeti recept alapján cipót kell formázni belőle, de nagyon jó a tészta állaga, így én igyekeztem hosszúkás kenyeret formázni, mert a cipót szerintem nem jó vágni.

Hozzávalók:

500 g liszt, 450 g kaukázusi kefír, 3 tk. só, 1 púpos tk. szódabikarbóna, 1 tk. fokhagymapor

Elkészítés:

1. Első lépésként az összes hozzávalót egy tálba öntjük.

2. Ezt a kenyeret nem kell gyúrni, nem kell dagasztani. A hozzávalókat csak kézzel összekeverjük, majd jól összedolgozzuk egy sima tésztává.

3. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, kissé meglisztezzük majd rátesszük a tésztát és veknit formázunk belőle. Egy éles késsel bevagdossuk a tetejét.

4. A kenyeret 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, utána szeletelhetjük.

Konyharuhába csomagolva másnap is tökéletes az állaga.

Még több cikk a Fapados főzőiskolában! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.