Finomfőzelék
Klasszikus stíriai metélt
Dödölle - az eredeti recept
Zsemlegombóc
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Körömpörkölt csülökkel
Vadas marha
Rakott zöldbab darált hússal
Tojásos nokedli fejes salátával
Kijevi csirkemell rizibizivel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus grízgaluska leves
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Farsangi szalagos fánk
Tárkonyos csirkeraguleves
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Babgulyás
Dubarry-csirkemell
A Fapados Főzőiskolában ma azt tanulhatjátok meg, hogy kenyeret sütni nem bonyolult. Ennek a nagyon egyszerű kenyérnek az alapja az ír szódás kenyér. Nem kell hozzá se élesztő, se sütőpor. Amikor először készítettem, nagyon szkeptikus voltam, de az eredmény mindent felülmúlt.

Íme egy kenyér, ami hamarabb elkészül mint, hogy a mélyhűtőből kiolvad a lefagyasztott kenyér, ráadásul a családi tesztelésen is a legjobb pontot kapta, úgyhogy nálunk ez felkerült az „állandó kedvencek” listájára.

Az alaphozzávalókon kívül néha érdemes kísérletezni, én ebbe most fokhagymaport tettem pluszba, de akár darabolt aszaltparadicsommal vagy olívabogyóval is elkészíthető. Az eredeti recept alapján cipót kell formázni belőle, de nagyon jó a tészta állaga, így én igyekeztem hosszúkás kenyeret formázni, mert a cipót szerintem nem jó vágni.

Hozzávalók:

500 g liszt, 450 g kaukázusi kefír, 3 tk. só, 1 púpos tk. szódabikarbóna, 1 tk. fokhagymapor

Elkészítés:

1. Első lépésként az összes hozzávalót egy tálba öntjük.

2. Ezt a kenyeret nem kell gyúrni, nem kell dagasztani. A hozzávalókat csak kézzel összekeverjük, majd jól összedolgozzuk egy sima tésztává.

3. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, kissé meglisztezzük majd rátesszük a tésztát és veknit formázunk belőle. Egy éles késsel bevagdossuk a tetejét.

4. A kenyeret 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, utána szeletelhetjük.

Konyharuhába csomagolva másnap is tökéletes az állaga.

Még több cikk a Fapados főzőiskolában! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.