Ez a tészta olyan egyszerű, hogy arra szavak sincsenek, ráadásul nagyon finom! Van, aki csak úgy, magában, sajttal eszi, én általában fél adagot eszem, salátával. A fokhagymával lehet spórolni, de én imádom, így ebben is több van a kelleténél. Azt hiszem, ez az egyik kedvenc tésztám.
1 konzerv darabolt paradicsom
30 dkg spagetti tészta
3 gerezd fokhagyma
só
bors
zöldfűszerek
olívaolaj
1. A tésztát a csomagon található utasítás szerint megfőzzük sós, forrásban lévő vízben (nem kell teljesen puhára főzni, elég ha kicsit roppanós még), majd leszűrjük.
2. A fokhagymát apróra vágjuk (de fokhagymaprést vagy kisebb lyukú sajtreszelőt is használhatsz) és kevés (2-3 evőkanál) olívaolajon megpirítjuk. Arra figyelj, hogy alacsony lángon és csak rövid ideig ( kb. 1 percig) pirítsd, mert a fokhagyma nagyon hamar megkeseredik és bebarnul. Ezután hozzáöntjük a darabolt paradicsomot és összerottyantjuk.
3. Sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint zöldfűszerekkel (pl. oregánó, bazsalikom) ízesítjük. Itt érdemes a sóból, borsból és a zöldfűszerekből is először csak 1-2 csipetet hozzáadni, majd kóstolás után tovább ízesíteni, ha úgy érzed, szükséges.
4. Összekeverjük a leszűrt tésztát a paradicsomszósszal.
5. Kicsit együtt főzzük őket, hogy a tészta teljesen megpuhuljon, majd reszelt sajttal és friss salátával tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.