Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Puncstorta  recept
Puncstorta
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Imádod édesanyád főztjét, de hetek óta nem jutsz el hozzá? Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja. Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

Ez a tészta olyan egyszerű, hogy arra szavak sincsenek, ráadásul nagyon finom! Van, aki csak úgy, magában, sajttal eszi, én általában fél adagot eszem, salátával. A fokhagymával lehet spórolni, de én imádom, így ebben is több van a kelleténél. Azt hiszem, ez az egyik kedvenc tésztám.

HOZZÁVALÓK:

1 konzerv darabolt paradicsom
30 dkg spagetti tészta
3 gerezd fokhagyma

bors
zöldfűszerek
olívaolaj

Elkészítés:

1. A tésztát a csomagon található utasítás szerint megfőzzük sós, forrásban lévő vízben (nem kell teljesen puhára főzni, elég ha kicsit roppanós még), majd leszűrjük.

2. A fokhagymát apróra vágjuk (de fokhagymaprést vagy kisebb lyukú sajtreszelőt is használhatsz) és kevés (2-3 evőkanál) olívaolajon megpirítjuk. Arra figyelj, hogy alacsony lángon és csak rövid ideig ( kb. 1 percig) pirítsd, mert a fokhagyma nagyon hamar megkeseredik és bebarnul. Ezután hozzáöntjük a darabolt paradicsomot és összerottyantjuk.

3. Sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint zöldfűszerekkel (pl. oregánó, bazsalikom) ízesítjük. Itt érdemes a sóból, borsból és a zöldfűszerekből is először csak 1-2 csipetet hozzáadni, majd kóstolás után tovább ízesíteni, ha úgy érzed, szükséges.

4. Összekeverjük a leszűrt tésztát a paradicsomszósszal.

5. Kicsit együtt főzzük őket, hogy a tészta teljesen megpuhuljon, majd reszelt sajttal és friss salátával tálaljuk.

FAPADOS FŐZŐISKOLA: ÍGY SÜSS PALACSINTÁT LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE>>>

FAPADOS FŐZŐISKOLA: ÍGY LESZ OLYAN A MADÁRTEJ, MINT A NAGYIÉ!>>>

FAPADOS FŐZŐISKOLA: ÍGY KÉSZÍTHETSZ POFONEGYSZERŰ KRÉMSAJTOS PÁRNÁCSKÁT>>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.