Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mákos guba  recept
Mákos guba
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Imádod édesanyád főztjét, de hetek óta nem jutsz el hozzá? Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja. Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

Ez a tészta olyan egyszerű, hogy arra szavak sincsenek, ráadásul nagyon finom! Van, aki csak úgy, magában, sajttal eszi, én általában fél adagot eszem, salátával. A fokhagymával lehet spórolni, de én imádom, így ebben is több van a kelleténél. Azt hiszem, ez az egyik kedvenc tésztám.

HOZZÁVALÓK:

1 konzerv darabolt paradicsom
30 dkg spagetti tészta
3 gerezd fokhagyma

bors
zöldfűszerek
olívaolaj

Elkészítés:

1. A tésztát a csomagon található utasítás szerint megfőzzük sós, forrásban lévő vízben (nem kell teljesen puhára főzni, elég ha kicsit roppanós még), majd leszűrjük.

2. A fokhagymát apróra vágjuk (de fokhagymaprést vagy kisebb lyukú sajtreszelőt is használhatsz) és kevés (2-3 evőkanál) olívaolajon megpirítjuk. Arra figyelj, hogy alacsony lángon és csak rövid ideig ( kb. 1 percig) pirítsd, mert a fokhagyma nagyon hamar megkeseredik és bebarnul. Ezután hozzáöntjük a darabolt paradicsomot és összerottyantjuk.

3. Sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint zöldfűszerekkel (pl. oregánó, bazsalikom) ízesítjük. Itt érdemes a sóból, borsból és a zöldfűszerekből is először csak 1-2 csipetet hozzáadni, majd kóstolás után tovább ízesíteni, ha úgy érzed, szükséges.

4. Összekeverjük a leszűrt tésztát a paradicsomszósszal.

5. Kicsit együtt főzzük őket, hogy a tészta teljesen megpuhuljon, majd reszelt sajttal és friss salátával tálaljuk.

FAPADOS FŐZŐISKOLA: ÍGY SÜSS PALACSINTÁT LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE>>>

FAPADOS FŐZŐISKOLA: ÍGY LESZ OLYAN A MADÁRTEJ, MINT A NAGYIÉ!>>>

FAPADOS FŐZŐISKOLA: ÍGY KÉSZÍTHETSZ POFONEGYSZERŰ KRÉMSAJTOS PÁRNÁCSKÁT>>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.