Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Minestrone recept
Minestrone
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Imádod anyukád főztjét, de hetek óta nem jutsz el hozzá? Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja! Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

Ha már unod a hagyományos, cikkekre vágott sült krumplit, akkor készítsd el egy kicsit másképp! Süsd meg egészben és héjában a burgonyát, majd ha elkészült, önts rá fokhagymás-zöldfűszeres tejfölt! MENNYEI!

Hozzávalók:

60 dkg burgonya
1/2 csokor petrezselyem
1/2 csokor snidling (elhagyható, ha nincs szezonja)
1 gerezd fokhagyma
25 dkg tejföl

olívaolaj

Elkészítés:

1. A burgonyákat alaposan megmossuk. Egy lábosba tesszük őket, majd annyi vizet engedünk rájuk, amennyi bőven ellepi őket. 1-2 csipet sót adunk a vízhez, majd nagy lángon, fedő alatt felforraljuk. Ha felforrt, levesszük a hőfokot és alacsony lángon kb. 30 perc alatt puhára főzzük a krumplikat.

2. Közben finomra vágjuk a 1/2-1/2 csokor petrezselymet és snidlinget. (Ha nincs snidling, akkor 1 csokor petrezselymet.) Hozzákeverünk 1 gerezd meghámozott és fokhagymaprésen átnyomott (vagy sajtreszelőn lereszelt) fokhagymát, a tejfölt és egy csipet sót.

3. A krumplit leszűrjük, egy tepsire rendezzük, és burgonyanyomóval kissé lelapítjuk mindet. Az összeset lekenjük egy kevés olívaolajjal, majd megsózzuk. Ezután 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 20 percre, hogy a burgonyák kissé megpiruljanak.

4. A főtt-sült krumplikat egy tálon elrendezzük és rákanalazzuk a zöldfűszeres tejfölt. Azonnal tálaljuk. Kínálhatjuk köretként is sült húsokhoz.

MÉG TÖBB pofonegyszerű recept A FAPADOS FŐZŐISKOLÁBÓL! >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.