Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Imádod anyukád főztjét, de hetek óta nem jutsz el hozzá? Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja! Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

Ha már unod a hagyományos, cikkekre vágott sült krumplit, akkor készítsd el egy kicsit másképp! Süsd meg egészben és héjában a burgonyát, majd ha elkészült, önts rá fokhagymás-zöldfűszeres tejfölt! MENNYEI!

Hozzávalók:

60 dkg burgonya
1/2 csokor petrezselyem
1/2 csokor snidling (elhagyható, ha nincs szezonja)
1 gerezd fokhagyma
25 dkg tejföl

olívaolaj

Elkészítés:

1. A burgonyákat alaposan megmossuk. Egy lábosba tesszük őket, majd annyi vizet engedünk rájuk, amennyi bőven ellepi őket. 1-2 csipet sót adunk a vízhez, majd nagy lángon, fedő alatt felforraljuk. Ha felforrt, levesszük a hőfokot és alacsony lángon kb. 30 perc alatt puhára főzzük a krumplikat.

2. Közben finomra vágjuk a 1/2-1/2 csokor petrezselymet és snidlinget. (Ha nincs snidling, akkor 1 csokor petrezselymet.) Hozzákeverünk 1 gerezd meghámozott és fokhagymaprésen átnyomott (vagy sajtreszelőn lereszelt) fokhagymát, a tejfölt és egy csipet sót.

3. A krumplit leszűrjük, egy tepsire rendezzük, és burgonyanyomóval kissé lelapítjuk mindet. Az összeset lekenjük egy kevés olívaolajjal, majd megsózzuk. Ezután 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 20 percre, hogy a burgonyák kissé megpiruljanak.

4. A főtt-sült krumplikat egy tálon elrendezzük és rákanalazzuk a zöldfűszeres tejfölt. Azonnal tálaljuk. Kínálhatjuk köretként is sült húsokhoz.

MÉG TÖBB pofonegyszerű recept A FAPADOS FŐZŐISKOLÁBÓL! >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.