Ha már unod a hagyományos, cikkekre vágott sült krumplit, akkor készítsd el egy kicsit másképp! Süsd meg egészben és héjában a burgonyát, majd ha elkészült, önts rá fokhagymás-zöldfűszeres tejfölt! MENNYEI!
60 dkg burgonya
1/2 csokor petrezselyem
1/2 csokor snidling (elhagyható, ha nincs szezonja)
1 gerezd fokhagyma
25 dkg tejföl
só
olívaolaj
1. A burgonyákat alaposan megmossuk. Egy lábosba tesszük őket, majd annyi vizet engedünk rájuk, amennyi bőven ellepi őket. 1-2 csipet sót adunk a vízhez, majd nagy lángon, fedő alatt felforraljuk. Ha felforrt, levesszük a hőfokot és alacsony lángon kb. 30 perc alatt puhára főzzük a krumplikat.
2. Közben finomra vágjuk a 1/2-1/2 csokor petrezselymet és snidlinget. (Ha nincs snidling, akkor 1 csokor petrezselymet.) Hozzákeverünk 1 gerezd meghámozott és fokhagymaprésen átnyomott (vagy sajtreszelőn lereszelt) fokhagymát, a tejfölt és egy csipet sót.
3. A krumplit leszűrjük, egy tepsire rendezzük, és burgonyanyomóval kissé lelapítjuk mindet. Az összeset lekenjük egy kevés olívaolajjal, majd megsózzuk. Ezután 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 20 percre, hogy a burgonyák kissé megpiruljanak.
4. A főtt-sült krumplikat egy tálon elrendezzük és rákanalazzuk a zöldfűszeres tejfölt. Azonnal tálaljuk. Kínálhatjuk köretként is sült húsokhoz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.