Ahány ház, annyi szokás, vagy esetünkben barbecue-szósz! Mindenkinek megvan a saját jól bevált receptje. Vannak, akik savanykásabban, akadnak, akik csípősebben, és megint mások édesebben szeretik. Mi most egy villámgyorsan összedobható, maroknyi alapanyagot (ezek tutira megtalálhatók a te kamrádban, hűtődben is!) tartalmazó receptúrát mutatunk be, amit képtelenség elrontani, és a végeredmény magáért beszél.
Segítségül: 1 bögre = kb. 2,5 dl
Elkészítés:
Tegyük egy közepes méretű lábasba a hozzávalókat, és kezdjük el főzni közepes lángon. Amikor a szósz elkezd bugyogni, csökkentsük a hőfokot, és főzzük további 10 percig, amíg kissé besűrűsödik.
Kiválóan illik csirke-, marha- és sertéshúshoz is, de salátaöntetként, illetve grillezett zöldségek, sült krumpli mellé mártogatósként is kínálhatjuk. Kerülhet hamburgerbe ketchup helyett, vagy pizzára paradicsomszósz helyett.
Miután kihűlt a szósz, töltsük egy egyliteres befőttesüvegbe, és szorosan zárjuk le. Felhasználásig tegyük a hűtőszekrénybe. Körülbelül egy hétig eltartható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.