Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mákos guba  recept
Mákos guba
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Puncstorta  recept
Puncstorta
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Érdekességek

Gordon Ramsay teljesen kiborítja az olaszokat – vajon mit csinál rosszul a sztárséf?

Gordon Ramsay /Fotó: Northfoto
Őszintén? Mindent! Legalábbis ami az olasz konyhát illeti. Szinte provokálja az itáliai séfeket, akik szerint semmibe veszi a hagyományos receptjeiket. Ezt persze nem is hagyhatták szó nélkül.

Ramsay híres arról, hogy nem tartja magában a véleményét, a stílusa nyers, és nincs tekintettel egy nemzet hagyományaira sem, ha a főzésről van szó. A Vincenzo’s Plate YouTube-csatorna üzemeltetője, Vincenzo Prosperi mindezt nem hagyhatta szó nélkül, és kielemezte a skót sztárséf gasztronómiai rémtetteit, amitől minden olasz infarktust kap.

Gordon Ramsay az olasz séfek rémálma /Fotó: Northfoto
Gordon Ramsay az olasz séfek rémálma /Fotó: Northfoto

A skót séf meggyalázza a carbonarát

A carbonara olasz tésztaétel, mely tojásból, pecorino sajtból, guanciale szalonnából és frissen őrölt fekete borssal készül – ez még a sok téves információt adó Wikipédián is így szerepel. Nem úgy Gordon konyhájában, aki bacon szalonnával készíti, és fokhagymát, gombát sőt chilit is dob a serpenyőbe, majd Grana Padanót (!) kever a felvert tojásba, és még créme fraiche-t (francia tejfölszerűséget) is tesz a „szószba”.

Gordon bolognaija katasztrófa!

Nem bánik kesztyűs kézzel a bolognaival sem a sztárséf. Simán kihagyja a szent hármasból – vöröshagyma-sárgarépa-zeller – az utóbbit, míg fokhagymát bőven ad hozzá. A bökkenő csak az, hogy fokhagymát szigorúan tilos az igazi bolognaiba tenni… Oregeno is kerül bele, pedig az eredeti recept nem ír zöldfűszereket. Ám a legnagyobb bűn a Worcestershire-szósz használata – ezzel már végképp nem tudnak mit kezdeni az olaszok.

A legnagyobb baj: hogy főzi a tésztát Gordon Ramsay?!

Gordon gyakorlatilag megbukna egy olasz főzősuliban: először is olívaolajat tesz a tésztafőző vízbe, mégpedig azért, hogy a tészta ne ragadjon össze. Ám azt már minden lelkes amatőr szakács is tudja, hogy ha megfelelő méretű a tésztafőző edény, ez nem fog megtörténni. És itt még nincs vége a rémálomnak: az al dentére főzött tésztát Gordon ahelyett, hogy a szószban elkeverné és találná, még előtte alaposan megsózza, megborsozza, és újra nyakon önti olívaolajjal…


Forrás: Port.hu

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.