Mákos guba  recept
Mákos guba
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Minestrone recept
Minestrone
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Praktikus

Ezzel az egyszerű módszerrel pillanatok alatt megfőzheted a tésztát

Hagyományosan a tésztafőzés beletelik némi időbe, hiszen meg kell várni, amíg a víz felforr. Egy egyszerű, de hatékony módszerrel hosszú perceket spórolhatunk meg – mutatjuk a trükköt!

A tésztafőzés nem bonyolult művelet, de sajnos időigényes. Hogyan tudnánk lerövidíteni azt az idő, amíg a víz felforr? Nos, a legegyszerűbb, ha egy mélyebb serpenyőt választunk fazék helyett.

Ha serpenyőben főzzük a tésztát, a vízből még finomabb szószt készíthetünk / Fotó: Shutterstock
Ha serpenyőben főzzük a tésztát, a vízből még finomabb szószt készíthetünk / Fotó: Shutterstock

Energiatakarékos megoldás

Ez a technika két okból is előnyösebb: egyrészt ha kevesebb vizet kell melegíteni, gyorsabban éri el a forráspontot, így csökken a főzési idő. Így kevesebb energiát fogyasztunk, amivel nemcsak a pénztárcánkat kíméljük, hanem a bolygónkat is védjük.

Másrészt a kevesebb vízben sokkal magasabb a keményítőtartalom, így a tésztafőzővíz tökéletes lesz a különböző szószok elkészítéséhez.

Így készül serpenyőben a tészta

A főzési folyamat nagyon egyszerű: válasszunk egy mélyebb, szélesebb serpenyőt, tegyük bele a tésztát és öntsünk rá annyi hideg vizet, hogy ellepje. Forraljuk fel úgy, hogy közben időnként átkeverjük. Ha kész, lecsepegtetjük a tésztát, és már tálalhatjuk is.

Tipp:

A serpenyőt, amiben a tészta főtt, használhatjuk a szósz elkészítéséhez, így nincs szükség több edényre. Ha elkészült a szósz, a tésztát egyszerűen visszadobjuk a serpenyőbe. Ezzel a módszerrel egyébként még finomabb lesz a végeredmény, mivel a tészta jobban be tudja szívni a szószt.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.