Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Puncstorta  recept
Puncstorta
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Praktikus

Ezzel az egyszerű módszerrel pillanatok alatt megfőzheted a tésztát

Hagyományosan a tésztafőzés beletelik némi időbe, hiszen meg kell várni, amíg a víz felforr. Egy egyszerű, de hatékony módszerrel hosszú perceket spórolhatunk meg – mutatjuk a trükköt!

A tésztafőzés nem bonyolult művelet, de sajnos időigényes. Hogyan tudnánk lerövidíteni azt az idő, amíg a víz felforr? Nos, a legegyszerűbb, ha egy mélyebb serpenyőt választunk fazék helyett.

Ha serpenyőben főzzük a tésztát, a vízből még finomabb szószt készíthetünk / Fotó: Shutterstock
Ha serpenyőben főzzük a tésztát, a vízből még finomabb szószt készíthetünk / Fotó: Shutterstock

Energiatakarékos megoldás

Ez a technika két okból is előnyösebb: egyrészt ha kevesebb vizet kell melegíteni, gyorsabban éri el a forráspontot, így csökken a főzési idő. Így kevesebb energiát fogyasztunk, amivel nemcsak a pénztárcánkat kíméljük, hanem a bolygónkat is védjük.

Másrészt a kevesebb vízben sokkal magasabb a keményítőtartalom, így a tésztafőzővíz tökéletes lesz a különböző szószok elkészítéséhez.

Így készül serpenyőben a tészta

A főzési folyamat nagyon egyszerű: válasszunk egy mélyebb, szélesebb serpenyőt, tegyük bele a tésztát és öntsünk rá annyi hideg vizet, hogy ellepje. Forraljuk fel úgy, hogy közben időnként átkeverjük. Ha kész, lecsepegtetjük a tésztát, és már tálalhatjuk is.

Tipp:

A serpenyőt, amiben a tészta főtt, használhatjuk a szósz elkészítéséhez, így nincs szükség több edényre. Ha elkészült a szósz, a tésztát egyszerűen visszadobjuk a serpenyőbe. Ezzel a módszerrel egyébként még finomabb lesz a végeredmény, mivel a tészta jobban be tudja szívni a szószt.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.