Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Minestrone recept
Minestrone
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Praktikus

Ez a filléres trükk újjá varázsolja a tapadásmentes serpenyődet

Mivel a serpenyőt gyakran használjuk, ezért természetes, hogy egy idő után veszít tapadásmenetes tulajdonságából. Az egyik anyuka azonban olyan filléres trükköt mutatott be a videójában, amelynek segítségével bárki újjá varázsolhatja a serpenyőjét.

Sokan nem tudnak mit kezdeni azzal a problémával, ha a tapadásmentes serpenyő már nem olyan, mint új korában, és leragadnak benne az ételek. Sophie Louise erre is talált megoldást, amit a TikTokon be is mutatott, videóját több mint 5 millióan tekintették meg. 

tapadásmentes serpenyő
Egy filléres trükk segítségével ismét tapadásmentes lehet a serpenyő
FOTÓ: SHUTTERSTOCK

Az anyuka videójából kiderül, hogy a serpenyőt először mosogatószerrel és egy szivaccsal alaposan meg kell tisztítani, majd miután megszáradt, jöhet a varázslat!

Forrósítsuk fel jól a főzőlapon a serpenyőt, és öntsünk bele annyi sót, ami beteríti az edény alját. Várjunk addig, amíg a só barnulni kezd, ha ez megtörténik, akkor öntsük ki a sót a serpenyőből – a maradékot töröljük ki egy nedves papírtörlővel. 

A séfeknek is ez a tuti módszerük

Louise a videóban a végeredményt is megmutatta: sós trükkje előtt a serpenyőjében leragadtak az ételek, de miután újjá varázsolta az edényt, simán megsütött benne egy tükörtojást, ami egy pillanatra sem tapadt az edény aljához – írja a 24.hu.

Egyes kommentelők szerint azért is érdemes kipróbálni a fenti, valóban filléres módszert, mert sokszor még a séfek is ezt a praktikát alkalmazzák, hogy megmentsék kedvenc serpenyőiket.

@s_lou92 Answer to @msungo77 please be careful with using these methods!! Let me know if it works #LiftLockPop #deepclean #cleaningaccount #fyp #foryou ♬ original sound - Sophie Louise

A tapadásmentes serpenyőket mindig csak puha szivaccsal szabad elmosogatni, tilos kefével dörzsölni, és ugyanígy nem ajánlott a súrolószerek használata sem. Ezeket az edényeket nem szabad túl sokáig áztatni, ugyanis hosszú távon ez is károsítja a bevonatot.
Sütés-főzés során pedig kerüljük az extrém magas hőmérsékletet, valamint a fém eszközök használatát, ezeket cseréljük le fából vagy hőálló műanyagból, szilikonból készült eszközökre.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.