Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Ez a fogás igazán gyors és laktató étel, még azok is szeretni fogják, akik egyébként nem rajonganak a keleties ételekért vagy a sós és az édes íz találkozásáért.

Szögezzük le, gyűlölöm a kínai kaját. És más keleti étel sem a kedvencem. Egyszerűen nem megy a dolog. Zavar az illata, az állaga, az íze, meg úgy mindene. Nem nekem találták ki. De ez a recept más!

Ananászos pulyka és a töri óra

Ezt a receptet, vagyis ennek az alapját még gimis koromban tanultam a történelem tanáromtól. Nem emlékszem, hogy miért osztotta meg velünk, mert amúgy rettentő szigorú ember volt, de egy töri órán valami miatt megtudtuk tőle az ananászos csirkéje receptjét. Hasonló ahhoz, amit most bemutatok, és azt hiszem, ez volt az első igazi, "nagy" étel, amit elkészítettem. Óriási sikerélményt jelentett, így kezdőknek is csak ajánlani tudom, a haladók pedig kísérletezzenek bátran egyéb fűszerekkel és más hozzávalókkal is.

Hozzávalók (4 személyre):
1 db húsleveskocka
80 dkg pulykamellfilé

5 ek liszt
2-3 ek olaj
2 dl száraz fehérbor
2 ek szójaszósz
őrölt szerecsendió
őrölt gyömbér
1 doboz (565 g-os) daraboltananász-konzerv
250 g gyorsrizs

Elkészítése:
1. Oldjuk fel a leveskockát 1 dl forrásban lévő vízben. A pulykamellet mossuk meg, töröljük szárazra, és kockázzuk fel. Sózzuk meg a húskockákat, majd forgassuk meg őket a lisztben, azután pirítsuk meg a felforrósított olajon.

2. Öntsük fel a húst a borral, továbbá az alaplével, és keverjük hozzá a szójaszószt. Ízesítsük a ragut 1-1 csipet őrölt szerecsendióval és gyömbérrel, majd forraljuk fel. Ezután közepes lángon pároljuk a húst 5-10 percig.

3. Szűrjük le az ananászt, és fogjuk fel a levét. Öntsük a raguhoz az ananászlé felét, ismét forraljuk fel, majd közepes lángon főzzük tovább néhány percig. Végül forgassuk bele az ananászt, és főzzük még 5 percig.

4. Főzzük ki a rizst a csomagolásán megadott utasítás szerint. Ezzel tálaljuk az ananászos csirkét.

Elkészítési idő:
40 perc

A recept a Fanny konyha 2016/4. számában jelent meg!

További húsos ételeim:
Tejszínes-pórés rakottas
Gombás sertésszelet
Tortellini szűzérmével

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este. Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra. Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :) A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.

Fotó: Tyukodi László

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.