Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Az erőteljes ízű alapanyagok és a semleges ízű hús tökéletesen kiegészítik egymást a tányéron.

Sándor Adri vagyok, a Fanny konyha produkciós szerkesztője. Gyors és könnyű receptekkel várlak titeket. Főzzetek velem!
Sándor Adri vagyok, a Fanny konyha produkciós szerkesztője. Gyors és könnyű receptekkel várlak titeket. Főzzetek velem!

Az az igazság, hogy gyűlölök bevásárolni. Ha tehetném, sosem mennék. Ezért aztán első számú rajongója vagyok az online vásárlásnak, amitől eleinte nagyon tartottam.

Aztán amikor a volt férjem úgy döntött, máshol éli tovább életét, én pedig ott maradtam egy 7 éves gyerekkel, egy 8 órás munkával és egy teljes háztartással, akkor úgy döntöttem, inkább fordítom az időmet Marci gyerekre, mint a vásárlásra. Eleinte együtt mentünk, de jobbnak láttam inkább otthon maradni és kettesben mást csinálni, mint a sorok között bóklászva vásárolgatni. Az első kiszállításnál aggódtam, hogy meg lesz-e minden, amit akartam, mert erre építettem az egész hétvége étkezését, friss lesz-e a hús, a gyümölcs és a zöldség. Nem csalódtam! Sőt! Olyan szép volt a friss árú, hogy magam se tudtam volna szebbet válogatni. A pékárú még meleg volt, úgyhogy innentől kezdve rászoktunk erre a bevásárlási formára.

Na és akkor itt a lényeg. Mivel keveset járok így hipermarketekbe, igencsak rá tudok csodálkozni termékekre, amikor mégis eljutok. Persze lehet, hogy már évek óta vannak ilyen termékek, de én mégis rápislogok, hogy jééé, már ilyen is van. Így volt ez a tejszínes spenóttal. Oké, hogy én szinte csak tejszínnel eszem, de hogy már eleve így fagyasztják, azon meglepődtem. Szerintem lassan minden fajta mirelit spenótot kipróbáltam, és azt kell mondanom, nyugodtan próbálkozzatok a saját márkás termékekkel is, mert néha jobb volt, mint más nagy márkák termékei. Maga a tészta szerintem elronthatatlan. :) Az egész nem túl intenzív, csak pont annyira, hogy kellemes legyen az összhatás. Tényleg próbáljátok ki, nem fogjátok megbánni! :)

Hozzávalók (4 személyre):

A boltból:

500 g tejszínes spenótkrém (fagyasztott)
500 g csirkemellfilé
200 g márványsajt
400 g széles metélt

A kamrából:

4 ek olívaolaj

bors
édes-nemes paprika

1. Engedjük fel a spenótkrémet. A húst mossuk meg, töröljük szárazra, és kockázzuk fel. A sajtot morzsoljuk el.

2. Forrósítsuk fel az olívaolajat, és pirítsuk meg rajta húskockákat. Hintsük meg egy kevés sóval, borssal és pirospaprikával, majd szedjük ki mindet, és rakjuk félre. Tegyük a spenótkrémet a serpenyőbe, és kis lángon kezdjük el melegíteni. Közben főzzük ki a tésztát forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint. Azután szűrjük és csepegtessük le úgy, hogy közben felfogunk 200 ml főzővizet. Adjuk azt a spenótkrémhez 100 g sajttal együtt, kevergetve forraljuk fel, végül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg.

3. Forgassuk össze a tésztát a hússal és a spenótos keverékkel, halmozzuk 4 db tányérba, és a megmaradt sajttal megszórva tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 957 kcal

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.