Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Az erőteljes ízű alapanyagok és a semleges ízű hús tökéletesen kiegészítik egymást a tányéron.

Sándor Adri vagyok, a Fanny konyha produkciós szerkesztője. Gyors és könnyű receptekkel várlak titeket. Főzzetek velem!
Sándor Adri vagyok, a Fanny konyha produkciós szerkesztője. Gyors és könnyű receptekkel várlak titeket. Főzzetek velem!

Az az igazság, hogy gyűlölök bevásárolni. Ha tehetném, sosem mennék. Ezért aztán első számú rajongója vagyok az online vásárlásnak, amitől eleinte nagyon tartottam.

Aztán amikor a volt férjem úgy döntött, máshol éli tovább életét, én pedig ott maradtam egy 7 éves gyerekkel, egy 8 órás munkával és egy teljes háztartással, akkor úgy döntöttem, inkább fordítom az időmet Marci gyerekre, mint a vásárlásra. Eleinte együtt mentünk, de jobbnak láttam inkább otthon maradni és kettesben mást csinálni, mint a sorok között bóklászva vásárolgatni. Az első kiszállításnál aggódtam, hogy meg lesz-e minden, amit akartam, mert erre építettem az egész hétvége étkezését, friss lesz-e a hús, a gyümölcs és a zöldség. Nem csalódtam! Sőt! Olyan szép volt a friss árú, hogy magam se tudtam volna szebbet válogatni. A pékárú még meleg volt, úgyhogy innentől kezdve rászoktunk erre a bevásárlási formára.

Na és akkor itt a lényeg. Mivel keveset járok így hipermarketekbe, igencsak rá tudok csodálkozni termékekre, amikor mégis eljutok. Persze lehet, hogy már évek óta vannak ilyen termékek, de én mégis rápislogok, hogy jééé, már ilyen is van. Így volt ez a tejszínes spenóttal. Oké, hogy én szinte csak tejszínnel eszem, de hogy már eleve így fagyasztják, azon meglepődtem. Szerintem lassan minden fajta mirelit spenótot kipróbáltam, és azt kell mondanom, nyugodtan próbálkozzatok a saját márkás termékekkel is, mert néha jobb volt, mint más nagy márkák termékei. Maga a tészta szerintem elronthatatlan. :) Az egész nem túl intenzív, csak pont annyira, hogy kellemes legyen az összhatás. Tényleg próbáljátok ki, nem fogjátok megbánni! :)

Hozzávalók (4 személyre):

A boltból:

500 g tejszínes spenótkrém (fagyasztott)
500 g csirkemellfilé
200 g márványsajt
400 g széles metélt

A kamrából:

4 ek olívaolaj

bors
édes-nemes paprika

1. Engedjük fel a spenótkrémet. A húst mossuk meg, töröljük szárazra, és kockázzuk fel. A sajtot morzsoljuk el.

2. Forrósítsuk fel az olívaolajat, és pirítsuk meg rajta húskockákat. Hintsük meg egy kevés sóval, borssal és pirospaprikával, majd szedjük ki mindet, és rakjuk félre. Tegyük a spenótkrémet a serpenyőbe, és kis lángon kezdjük el melegíteni. Közben főzzük ki a tésztát forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint. Azután szűrjük és csepegtessük le úgy, hogy közben felfogunk 200 ml főzővizet. Adjuk azt a spenótkrémhez 100 g sajttal együtt, kevergetve forraljuk fel, végül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg.

3. Forgassuk össze a tésztát a hússal és a spenótos keverékkel, halmozzuk 4 db tányérba, és a megmaradt sajttal megszórva tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 957 kcal

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.