A bögrés sütik a világ legjobb dolgai. Nem tudom, miért van egyáltalán más süti recept, talán azért, hogy néha elrontsd őket, és jobban értékeld az egyszerű sütiket.
Gyerekkoromban, ha sütire vágytunk, és megkértük anyukámat, hogy süssön nekünk valamit, mindig piskótatekercset készített. Megkente lekvárral és kész. Utáltam. Azóta se szeretem. Dögunalom. (Jó-jó, kövezzetek meg, tudom, hogy mindenki imádja, de én nem bírom elviselni...) Szóval, amikor otthon, nálunk felmerül, az "úgy ennénk egy sütit" téma, akkor mindig ez a bögrés kerül elő. Szerintem mindennel lehet kombinálni, így mindig más süti lesz a végeredmény. Ebbe kerülnek bele a maradék mikulások, a nyuszi csokik, az idénygyümölcsök, de mehet bele dió vagy zabpehely is. És tökéletes muffin alapanyag is, szóval ha nem akarsz szeleteket, akkor csináld meg muffinnak. Tényleg a kedvenc süti receptem!
1 pohár (150 g) kefir
2 pohár kristálycukor
4 db tojás
1 pohár olaj
1 tasak sütőpor
1 tasak vaníliás cukor
3 pohár liszt + a tepsihez
vaj a tepsihez
1 üveg (680 g-os) magozottmeggy-befőtt
porcukor a szóráshoz
1. Tegyük tálba a kefirt, majd adjuk hozzá a kristálycukorral a felhabosított tojásokat. Ezután forgassuk bele az olajat, valamint a sütőporral és a vaníliás cukorral elvegyített lisztet. Végül alaposan keverjük össze az egészet.
2. Simítsuk a tésztamasszát egy kivajazott, kilisztezett tepsibe, szórjuk rá az alaposan lecsepegtetett meggyet, és toljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 30 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Végül vegyük ki, és hagyjuk kissé hűlni a süteményt. Felszeletelve, némi porcukorral meghintve tálaljuk.
Elkészítési idő: 45 perc
A recept a Fanny konyha 2016/4. számában jelent meg!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.