Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Puncstorta  recept
Puncstorta
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Holstein szelet recept
Holstein szelet
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
A család nagy kedvence lesz ez az ínycsiklandó, laktató fogás.

Sándor Adri vagyok, a Fanny konyha produkciós szerkesztője. Gyors és könnyű receptekkel várlak titeket. Főzzetek velem!
Sándor Adri vagyok, a Fanny konyha produkciós szerkesztője. Gyors és könnyű receptekkel várlak titeket. Főzzetek velem!

Az a baj, ezzel a bloggal, hogy mindig reggel állok neki az írásnak. És éhes vagyok. Egyszerűen kopog a szemem. De nem is az a baj, hogy reggel van, mert hosszú, buta évek után végre két hónapja rászoktam a reggelire. Nem tudom, miért állt be a szervezetem a reggeli nélküli életre, de valahogy nem bírtam enni. De most eszem. Szépen, komótosan megreggelizem, beveszem a vitaminjaimat és indulhat a nap.
Aztán szembejön egy ilyen tészta, aminek ott az íze a számban, emlékkönyvbe való, finom aromájával. Jó, nem fantáziálok, hogy délelőtt 10-kor ebédelni kéne, de kéne.
Koncentrálj Adri!!!
Szóval tortellini. Régen nem szerettem, mert nagyon száraznak tartottam a benne lévő tölteléket, ahhoz meg bénának és lustának gondoltam magam, hogy nekiálljak megcsinálni. Szóval bolti. Nyilván már milliószor elmondtam, hogy imádom a gombát és póréhagymát. Mindehhez még jön a szűzérme, és aztán finom szaftos lesz. Nem lehet elrontani, és nem lehet nem szeretni! :)


Hozzávalók (4 személyre):

A boltból:
500 konyhakész sajtos tortellini
400 g sertésszűzérme
2-3 db póréhagyma
250 g gomba
150 g zöldfűszeres sajtkrém
1 csokor petrezselyem
fél citrom

A kamrából:

2 ek olaj
1 fej vöröshagyma
½ db húsleveskocka
½ tk étkezési keményítő
bors


1. Főzzük ki a tortellinit forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint, majd szűrjük és csepegtessük le.


2. Forrósítsuk fel az olajat, és pirítsuk rajta a megtisztított, felcsíkozott húst 1-2 percig. Adjuk hozzá a megtisztított, felkarikázott, gyűrűire bontott pórét, a meghámozott, felkockázott vöröshagymát, továbbá a megtisztított, négyfelé vágott gombafejeket, és pirítsuk együtt további 2-3 percig. Közben oldjuk fel a leveskockát 200 ml forró vízben.

3. Keverjük a zöldséges húshoz a sajtkrémet, öntsük fel az alaplével, majd sűrítsük be a kevés vízzel simára kevert étkezési keményítővel. Hintsük meg a ragut a finomra vágott petrezselyemmel, és ízesítsük a citrom kifacsart levével. Végül sózzuk, borsozzuk meg, és tálaljuk a tortellinivel.

Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 610 kcal

A recept a Fanny konyha 2015/8. számában jelent meg!

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este. Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra. Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :) A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.