Az a baj, ezzel a bloggal, hogy mindig reggel állok neki az írásnak. És éhes vagyok. Egyszerűen kopog a szemem. De nem is az a baj, hogy reggel van, mert hosszú, buta évek után végre két hónapja rászoktam a reggelire. Nem tudom, miért állt be a szervezetem a reggeli nélküli életre, de valahogy nem bírtam enni. De most eszem. Szépen, komótosan megreggelizem, beveszem a vitaminjaimat és indulhat a nap.
Aztán szembejön egy ilyen tészta, aminek ott az íze a számban, emlékkönyvbe való, finom aromájával. Jó, nem fantáziálok, hogy délelőtt 10-kor ebédelni kéne, de kéne.
Koncentrálj Adri!!!
Szóval tortellini. Régen nem szerettem, mert nagyon száraznak tartottam a benne lévő tölteléket, ahhoz meg bénának és lustának gondoltam magam, hogy nekiálljak megcsinálni. Szóval bolti. Nyilván már milliószor elmondtam, hogy imádom a gombát és póréhagymát. Mindehhez még jön a szűzérme, és aztán finom szaftos lesz. Nem lehet elrontani, és nem lehet nem szeretni! :)
Hozzávalók (4 személyre):
A boltból:
500 konyhakész sajtos tortellini
400 g sertésszűzérme
2-3 db póréhagyma
250 g gomba
150 g zöldfűszeres sajtkrém
1 csokor petrezselyem
fél citrom
A kamrából:
só
2 ek olaj
1 fej vöröshagyma
½ db húsleveskocka
½ tk étkezési keményítő
bors
1. Főzzük ki a tortellinit forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint, majd szűrjük és csepegtessük le.
2. Forrósítsuk fel az olajat, és pirítsuk rajta a megtisztított, felcsíkozott húst 1-2 percig. Adjuk hozzá a megtisztított, felkarikázott, gyűrűire bontott pórét, a meghámozott, felkockázott vöröshagymát, továbbá a megtisztított, négyfelé vágott gombafejeket, és pirítsuk együtt további 2-3 percig. Közben oldjuk fel a leveskockát 200 ml forró vízben.
3. Keverjük a zöldséges húshoz a sajtkrémet, öntsük fel az alaplével, majd sűrítsük be a kevés vízzel simára kevert étkezési keményítővel. Hintsük meg a ragut a finomra vágott petrezselyemmel, és ízesítsük a citrom kifacsart levével. Végül sózzuk, borsozzuk meg, és tálaljuk a tortellinivel.
Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 610 kcal
A recept a Fanny konyha 2015/8. számában jelent meg!
Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este. Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra. Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :) A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.