Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mákos guba  recept
Mákos guba
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Minestrone recept
Minestrone
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A vörösbor nem csak egy jó pörköltet tesz még finomabbá tenni, a levest is pikánssá változtatja! Aki nem hiszi, járjon utána!

Remélem, nem én vagyok az egyetlen háziasszony, aki januárban igyekszik kerülni a konyhát. Ha már muszáj főzni valamit, akkor vagy nagyon finom vagy nagyon egyszerű receptet választok. Vagy a kettő együtt. :) Néha jó olyan ízeket főzni, amelyek felidéznek néhány ünnepi emléket. A vörösbor a levesben pedig pont ilyen!


Hozzávalók (4 személyre):

40 g vaj
3 gerezd fokhagyma
500 g gomba
1 fej vöröshagyma
100 ml száraz vörösbor
1 l húslevesalaplé
100 ml cukrozatlan habtejszín

1 ág kakukkfű
2 ek étkezési keményítő
bors

1. Lábasban forrósítsuk fel a vajat, és pirítsuk rajta a meghámozott, átnyomott fokhagymát fél percig. Adjuk hozzá a megtisztított, felszeletelt gombafejeket, és pároljuk 6 percig. Ezután forgassuk bele a meghámozott, finomra vágott vöröshagymát, és pároljuk a zöldségeket további 3 percig.

2. Öntsük fel a gombás keveréket a borral, és nagy lángon forraljuk el az alkoholt. Azután öntsük fel az alaplével, valamint a tejszínnel, majd ízesítsük a levest némi sóval és a szárított kakukkfűvel.

3. Adjuk a leveshez az egy kevés vízzel simára kevert étkezési keményítőt, és főzzük sűrűre. Ha szükséges, ismét sózzuk meg, végül ízesítsük egy kevés borssal. Azonnal tálaljuk.

Elkészítési idő: 50 perc
A recept a Fanny konyha 2016/11. számában jelent meg!

Gyors levesek receptjei tőlem:

Egyszerű őszi leves >>>
Paradicsomleves tortellinivel >>>
Krumplileves sonkával >>>

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este. Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra. Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :) A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.

Fotó: Tyukodi László

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.