Remélem, nem én vagyok az egyetlen háziasszony, aki januárban igyekszik kerülni a konyhát. Ha már muszáj főzni valamit, akkor vagy nagyon finom vagy nagyon egyszerű receptet választok. Vagy a kettő együtt. :) Néha jó olyan ízeket főzni, amelyek felidéznek néhány ünnepi emléket. A vörösbor a levesben pedig pont ilyen!
40 g vaj
3 gerezd fokhagyma
500 g gomba
1 fej vöröshagyma
100 ml száraz vörösbor
1 l húslevesalaplé
100 ml cukrozatlan habtejszín
só
1 ág kakukkfű
2 ek étkezési keményítő
bors
1. Lábasban forrósítsuk fel a vajat, és pirítsuk rajta a meghámozott, átnyomott fokhagymát fél percig. Adjuk hozzá a megtisztított, felszeletelt gombafejeket, és pároljuk 6 percig. Ezután forgassuk bele a meghámozott, finomra vágott vöröshagymát, és pároljuk a zöldségeket további 3 percig.
2. Öntsük fel a gombás keveréket a borral, és nagy lángon forraljuk el az alkoholt. Azután öntsük fel az alaplével, valamint a tejszínnel, majd ízesítsük a levest némi sóval és a szárított kakukkfűvel.
3. Adjuk a leveshez az egy kevés vízzel simára kevert étkezési keményítőt, és főzzük sűrűre. Ha szükséges, ismét sózzuk meg, végül ízesítsük egy kevés borssal. Azonnal tálaljuk.
Elkészítési idő: 50 perc
A recept a Fanny konyha 2016/11. számában jelent meg!
Egyszerű őszi leves >>>
Paradicsomleves tortellinivel >>>
Krumplileves sonkával >>>
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.