A tészta a világ legjobb eledele. Minden formában szeretem, talán csak a makaróni verziót nem, de idővel talán azt is megkedvelem majd.
A spagetti pedig az abszolút kedvenc.
Amikor ezt a receptet találtam egy külföldi oldalon, kicsit furcsának éreztem a tészta-zöldborsó kombinációt. A csilipaprikával se vagyok jó barátságban, aztán valahogy minden a helyére került. A csili egyáltalán nem erős benne, éppen csak ad az ételnek egy furcsa kis finom ízt, a zöldborsó pedig már egyáltalán nem tűnik furcsának a tésztához. :)
A parmezán pedig már csak a plusz íz, bár szerintem simán reszelt trapista sajttal is megállja a helyét!
Nagyjából minden hónapban, legalább egyszer elkészítem ezt a tésztát és a család is imádja!
Hozzávalók (4 személyre):
A boltból:
300 g sonka
1 db piros csilipaprika
200 g zöldborsó (fagyasztott is jó)
400 ml cukrozatlan habtejszín
4 db tojás
1 csokor petrezselyem
A kamrából:
400 g spagetti
só
80 g reszelt parmezán
1. A sonkát csíkozzuk fel. A csilit hosszában szeljük félbe, magozzuk ki, és vágjuk finomra. A tésztát főzzük ki forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint. A főzési idő vége előtt 5 perccel adjuk hozzá a megtisztított borsót, és így főzzük készre mindkettőt. Végül szűrjük és csepegtessük le a keveréket.
2. Keverjük simára a tejszínt a tojásokkal, a sajt felével, a csilivel és a megmosott, megszárogatott petrezselyem lecsipkedett, finomra vágott leveleivel. Forgassuk össze az így kapott mártást a borsós tésztával, valamint a sonkával. Forrón, a megmaradt parmezánnal megszórva kínáljuk.
Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 1068 kcal
A recept a Fanny konyha 2015/3. számában található!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.