Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Puncstorta  recept
Puncstorta
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Elő a friss zöldségekkel és fűszerekkel, és már készülhet is a laktató, zamatos tésztaétel.

Sándor Adri vagyok, a Fanny konyha produkciós szerkesztője. Gyors és könnyű receptekkel várlak titeket. Főzzetek velem!
Sándor Adri vagyok, a Fanny konyha produkciós szerkesztője. Gyors és könnyű receptekkel várlak titeket. Főzzetek velem!


A tészta a világ legjobb eledele. Minden formában szeretem, talán csak a makaróni verziót nem, de idővel talán azt is megkedvelem majd.
A spagetti pedig az abszolút kedvenc.

Amikor ezt a receptet találtam egy külföldi oldalon, kicsit furcsának éreztem a tészta-zöldborsó kombinációt. A csilipaprikával se vagyok jó barátságban, aztán valahogy minden a helyére került. A csili egyáltalán nem erős benne, éppen csak ad az ételnek egy furcsa kis finom ízt, a zöldborsó pedig már egyáltalán nem tűnik furcsának a tésztához. :)

A parmezán pedig már csak a plusz íz, bár szerintem simán reszelt trapista sajttal is megállja a helyét!

Nagyjából minden hónapban, legalább egyszer elkészítem ezt a tésztát és a család is imádja!


Hozzávalók (4 személyre):
A boltból:

300 g sonka
1 db piros csilipaprika
200 g zöldborsó (fagyasztott is jó)
400 ml cukrozatlan habtejszín
4 db tojás
1 csokor petrezselyem

A kamrából:
400 g spagetti

80 g reszelt parmezán


1. A sonkát csíkozzuk fel. A csilit hosszában szeljük félbe, magozzuk ki, és vágjuk finomra. A tésztát főzzük ki forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint. A főzési idő vége előtt 5 perccel adjuk hozzá a megtisztított borsót, és így főzzük készre mindkettőt. Végül szűrjük és csepegtessük le a keveréket.

2. Keverjük simára a tejszínt a tojásokkal, a sajt felével, a csilivel és a megmosott, megszárogatott petrezselyem lecsipkedett, finomra vágott leveleivel. Forgassuk össze az így kapott mártást a borsós tésztával, valamint a sonkával. Forrón, a megmaradt parmezánnal megszórva kínáljuk.

Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 1068 kcal

A recept a Fanny konyha 2015/3. számában található!

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este. Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra. Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :) A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.


A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.