Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Puncstorta  recept
Puncstorta
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Holstein szelet recept
Holstein szelet
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
A leves egyik fontos hozzávalója a levesbetét. A tortellini pedig a levesbetétek királynője. Próbáljátok ki, megéri!

Vannak levesek, amik semmit sem érnek tészta nélkül. Számomra ilyen a paradicsomleves, amit anyukám készít. Az a klasszikus, gyerekkori paradicsomleves cukrosan, betűtésztával. A hétvégén meglátogattuk Marci gyerekkel, és gondoltam egy merészet, és mielőtt megkérdezhette volna, hogy mit szeretne az unoka enni ebédre, beelőztem, és elmondtam az én kívánságkosaram. "Anyu, ne fáradozz velünk, elég ha csinálsz egy paradicsomlevest meg palacsintát." Évek óta próbálkozom, de sosem lesz olyan. Vagy sűrűbb lesz vagy hígabb vagy édesebb, de a lényeg, hogy nem olyan. Alig vártam, hogy ebédelni kezdjünk. És akkor jött a forróvíz: "Nem volt sajnos betűtésztám, csipetkével csináltam." Döbbenet. Csend. Hát jó. Jó volt az így is! :)

Persze betűvel az igazi, de nem lehet minden tökéletes. Mintahogy a halászlevet is csak cérnametélttel tudom megenni. Nem érdekel más. És akkor itt ez a leves, amibe olyan betét kerül, ami elsőre furcsának tűnhet. Higgyetek nekem, tökéletes választás!


Hozzávalók (4 személyre):

1-2 ek olaj
1 fej vöröshagyma
2 db húsleveskocka
2 db sárgarépa
200 g zöldbab (fagyasztott)
250 g konyhakész tortellini
3-4 ek zöldborsó (fagyasztott)

őrölt fehér bors
1 csokor snidling

1. Forrósítsuk fel az olajat, és fonnyasszuk meg rajta a meghámozott, felaprított hagymát. Öntsük fel 1 l vízzel, dobjuk bele a leveskockákat, és forraljuk fel. Ezután forgassuk bele a megtisztított, falatnyi darabokra felvágott répát a zöldbabbal együtt, és közepes lángon, lefedve főzzük félpuhára a zöldségeket.

2. Adjuk a leveshez a tortellinti és a zöldborsót, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg, és főzzük addig, amíg az alapanyagok megpuhulnak.

3. A snidlinget mossuk és szárogassuk meg, majd néhány szál kivételével aprítsuk fel, és szórjuk a levesre. A megmaradt snidlingszálakkal díszítve tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 220 kcal

A recept a Fanny konyha 2016/3. számában jelent meg!

Az összes gyors és könnyű receptem >>>

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este. Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra. Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :) A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.