A minestrone tartalmas olasz levesféle. Az elnevezés az olasz minestra (jelentése: leves) szóból származik, a minestrone jelentése a „nagy leves”, ami utal arra, hogy jól megpakolják zöldségekkel, ennek következtében akár egytálételként is megállja a helyét.
Nincs egy konkrét receptje, hiszen minden régiónak, minden évszaknak és persze minden családnak megvan a maga jól bevált elkészítési módja. Például a római változatokba kerül tészta, máshol meg nem; az egyikben több a hüvelyes, a káposzta vagy a zöldfűszer, másutt meg inkább pesztót adnak hozzá; néhol paradicsommal készítik, van, ahol egyáltalán nem tesznek bele. Mindenesetre a minestrone egy igen tartalmas leves, mindenféle zöldségből, hús pedig egyáltalán nem kerül bele.
Válogatásunkban 7 csodálatosan finom minenstrone leves receptet találtok, amelyre az olaszok is elismerően csettintenének.
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.