Alig pár éve, hogy megismerkedtem a pupusas nevű ételellel. Aki már ismeri, azt tudja, hogy ez maga a csoda. Egyszerű, de közben csodálatos étel, ami bármelyik napszakban jó választás lehet. Háromszor vagy négyszer álltam neki ennek a receptnek, mindig újítgattam valamit a tészta méretén, formáján, hogy egyszerűsítsem a dolgokat, de valahogy sosem lett tökéletes. Nyilván benne van, hogy minden ilyen töltött fogást roskadásig szeretnék pakolni, amiből aztán a végén káosz lesz, mert kiömlik a töltelék. No így jártam állandóan a pupusassal is, ami miatt el is ment a kedvem tőle.
Nem merem azt állítani, hogy ez a leveles tésztás verzió akárcsak a közelébe is ér az eredetinek, de egy hamis élménnyel felér. :) Szóval ajánlom azoknak is, akik imádják a pupusast és azoknak is, akik azt se tudják, miről beszélek, de szeretnének egy gyors ebédet elkészíteni!
Hozzávalók (4 személyre):
5 dkg sonka
1-2 ág petrezselyem
1 db kápiapaprika
1 csokor újhagyma
15 dkg tejszínes sajtkrém
só
fehér bors
27 dkg konyhakész leveles tészta
1 db tojássárgája
75 g natúr joghurt
2 ek tej
4-5 ek majonéz
3 ek ketchup
10 dkg salátakeverék
Elkészítése:
1. Száraz serpenyőben süssük ropogósra a felkockázott sonkát, majd szedjük ki, és keverjük össze a finomra vágott petrezselyemmel, a kimagozott, felkockázott paprikával, a megtisztított, vékonyan felkarikázott újhagymával, továbbá a sajtkrémmel. Végül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg a keveréket.
2. Tekerjük ki a tésztát, és vágjuk fel 8 db 9 x 9 cm-es négyzetre. Kanalazzuk azok közepére a sajtkrémes keveréket.
3. Hajtsuk a tésztanégyzeteket háromszög alakúra, majd villával nyomkodjuk össze a széleket.
4. A tojássárgáját keverjük simára 3 ek vízzel, és kenjük meg vele a tésztaháromszögek tetejét. Rendezzük el mindet sütőpapírral bélelt tepsiben, és süssük aranyszínűre 200 fokon 13-15 perc alatt.
5. Közben keverjük simára a joghurtot, a tejet, a majonézt, a ketchupot, továbbá egy kevés sót és borsot. Az így kapott mártogatóst külön kínáljuk a salátával körített tésztaháromszögek mellé.
Elkészítési idő: 45 perc
Egy adag: 560 kcal
A recept a Fanny konyha 2016/4. számában jelent meg!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.