A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Minestrone recept
Minestrone
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Ezt az ételt rendkívül egyszerűen elkészítheted, így ha sok az otthoni tennivaló, akkor gyors megoldás ebédre, uzsonnára, vagy akár vacsorára is. Ha ez nem lenne elég érv, akkor jó, ha tudod: a tészta ellenére könnyű és laktató fogást mutat be bloggerünk!

Alig pár éve, hogy megismerkedtem a pupusas nevű ételellel. Aki már ismeri, azt tudja, hogy ez maga a csoda. Egyszerű, de közben csodálatos étel, ami bármelyik napszakban jó választás lehet. Háromszor vagy négyszer álltam neki ennek a receptnek, mindig újítgattam valamit a tészta méretén, formáján, hogy egyszerűsítsem a dolgokat, de valahogy sosem lett tökéletes. Nyilván benne van, hogy minden ilyen töltött fogást roskadásig szeretnék pakolni, amiből aztán a végén káosz lesz, mert kiömlik a töltelék. No így jártam állandóan a pupusassal is, ami miatt el is ment a kedvem tőle.

Próbáld ki!

Nem merem azt állítani, hogy ez a leveles tésztás verzió akárcsak a közelébe is ér az eredetinek, de egy hamis élménnyel felér. :) Szóval ajánlom azoknak is, akik imádják a pupusast és azoknak is, akik azt se tudják, miről beszélek, de szeretnének egy gyors ebédet elkészíteni!
 


Hozzávalók (4 személyre):
5 dkg sonka
1-2 ág petrezselyem
1 db kápiapaprika
1 csokor újhagyma
15 dkg tejszínes sajtkrém

fehér bors
27 dkg konyhakész leveles tészta
1 db tojássárgája
75 g natúr joghurt
2 ek tej
4-5 ek majonéz
3 ek ketchup
10 dkg salátakeverék

Elkészítése:

1. Száraz serpenyőben süssük ropogósra a felkockázott sonkát, majd szedjük ki, és keverjük össze a finomra vágott petrezselyemmel, a kimagozott, felkockázott paprikával, a megtisztított, vékonyan felkarikázott újhagymával, továbbá a sajtkrémmel. Végül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg a keveréket.

2. Tekerjük ki a tésztát, és vágjuk fel 8 db 9 x 9 cm-es négyzetre. Kanalazzuk azok közepére a sajtkrémes keveréket.

3. Hajtsuk a tésztanégyzeteket háromszög alakúra, majd villával nyomkodjuk össze a széleket.

4. A tojássárgáját keverjük simára 3 ek vízzel, és kenjük meg vele a tésztaháromszögek tetejét. Rendezzük el mindet sütőpapírral bélelt tepsiben, és süssük aranyszínűre 200 fokon 13-15 perc alatt.

5. Közben keverjük simára a joghurtot, a tejet, a majonézt, a ketchupot, továbbá egy kevés sót és borsot. Az így kapott mártogatóst külön kínáljuk a salátával körített tésztaháromszögek mellé.

Elkészítési idő: 45 perc
Egy adag: 560 kcal

A recept a Fanny konyha 2016/4. számában jelent meg!
 

 

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este. Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra. Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :) A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.

 

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.