Tárkonyos csirkeraguleves
Dödölle - az eredeti recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Csupacsokis brownie
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Hagymás rostélyos
Kapros tökfőzelék virslivel
Zsemlegombóc
Farsangi szalagos fánk
Dubarry-csirkemell
Rakott zöldbab darált hússal
Vadas marha
Tojásos nokedli fejes salátával
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Babgulyás
Káposztás tészta egyszerűen
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mákos guba
Gyors vacsora ötlet, vendégváró vagy csak úgy nassolnivalónak is szuper megoldás ez a mártogatós. Ezzel a ropogós finomsággal csak az a gond, hogy egy adag sosem elég belőle!

Nagyon szeretem a szendvicskrémeket és velük együtt a mártogatós harapnivalókat is. Egyrészt viszonylag könnyedén és rövid idő alatt elkészülnek, másrészt igazán változatos menüt lehet összerakni kencékből. A sült bacon pedig nagyon ízletes a sajtkrémmel. :) Megúnhatatlan páros! 
 


Hozzávalók (4 személyre):

8 szelet bacon
250 g natúr sajtkrém
tejföl

bors
50 g reszelt sajt
½ csokor újhagyma

1. Száraz serpenyőben süssük ropogósra a baconszeleteket, majd szedjük ki őket, és hagyjuk kihűlni.

2. Közben robotgéppel keverjük simára a sajtkrémet néhány evőkanál tejföllel, továbbá némi sóval és borssal. Forgassuk bele a reszelt sajt, a megtisztított, felkarikázott újhagyma és a felaprított bacon kétharmadát. Végül halmozzuk tálkába a mártogatóst, és szórjuk meg a maradék reszelt sajttal, újhagymával és baconnel. Csíkokra vágott zöldségekkel és grissinivel tálalhatjuk.

Adri korábbi receptjeit itt találod! >>> 

Elkészítési idő: 25 perc
A recept a Fanny konyha 2016/12. számában jelent meg!
 

 

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este. Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra. Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :) A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.

 

 

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.