Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Puncstorta  recept
Puncstorta
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Ennek az igazán laktató ételnek senki sem tudni ellenállni! Ráadásul gyorsan, könnyen elkészíthető és amíg sül, addig marad időd magadra, a családra.

Vannak azok az ételek, amik olyan csodálatos ízvilággal rendelkeznek, hogy nem tudsz rendesen enni, csak ülsz, eszegeted, turkálod, odébb tolod, játszol vele. Nem azért, mert nem ízlik, hanem pont azért, mert azt szeretnéd, hogy tovább tartson. Én legalábbis ilyen vagyok. A bejglit is úgy eszem, hogy 2-3 darabnak megeszem a "héját" és a végére hagyom a csodát: a tésztás-mákos tölteléket.

Bár ezt egy ideje csak akkor csinálom, ha anyukám nincs a közelben, mert évekkel ezelőtt egy ilyen akciónál, amikor már néhány bejglin átküzdöttem magam, odalépett, és feltette a kérdést, miközben ellopta a tányéromról a bejgli belét: "Ó, ezt már nem eszed meg?" és hamm bekapta. Ott ültem, leforrázva, és sírni lett volna kedvem :) Szóval, én játszom néha az étellel, főleg, ha mondjuk egy sütinél kedvet kapok arra, hogy le is fotózzam. Akkor a család vár türelemmel, ül, néz, mert anya játszik.

Ez a tészta nem ilyen mutatós, viszont érdemes játszani vele, hosszan elnyújtani az evését. Csak arra vigyázzunk, hogy nagyon laktató!


Hozzávalók (4 személyre):
30 g vaj
1 fej vöröshagyma
500 g sampinyongomba
150 g szalámi

bors
1 ek liszt
150 ml tej
1 db húsleveskocka
600 g konyhakész gnocchi
szerecsendió
2 ág petrezselyem
75 g sajt

1.

Forrósítsuk fel a vajat, és süssük rajta üvegesre a meghámozott, felaprított hagymát. Adjuk hozzá a megtisztított, falatnyi darabokra felvágott gombafejeket, és pirítsuk meg azokat. Forgassuk bele a felkockázott szalámit, sózzuk, borsozzuk meg, majd hintsük meg a liszttel, és pirítsuk azt világos színűre. Öntsük fel 300 ml vízzel, továbbá a tejjel, dobjuk belel a leveskockát, és forraljuk fel. Azután közepes lángon főzzük a mártást 4-5 percig.

2.

A gnocchit főzzük ki forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint. Ezután szűrjük le.

3.

Ízesítsük a gombás mártást egy kevés sóval, borssal és frissen reszelt szerecsendióval, majd forgassuk össze a gnocchival és a petrezselyem lecsipkedett, finomra vágott leveleivel. Simítsuk a keveréket tűzálló tálba, szórjuk meg a lereszelt sajttal, és süssük a forró grillsütőben 5-10 percig.

Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 560 kcal

További ételek, amiket nem csak azért eszünk, hogy ne legyünk éhesek, hanem azért, mert finomak:
Gyors és egyszerű pizzagolyók
Villámgyors cukkinis-zöldborsós tészta
Bonyolított krumplipüré halrúddal :)
Spenótos-sajtos quesadilla

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este. Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra. Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :) A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.