Körömpörkölt csülökkel
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus grízgaluska leves
Tárkonyos csirkeraguleves
Klasszikus kuglóf
Kapros tökfőzelék virslivel
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Klasszikus stíriai metélt
Csupacsokis brownie
Kínai szezámmagos csirke
Káposztás tészta egyszerűen
Hagymás rostélyos
Zsemlegombóc
Farsangi szalagos fánk
Dubarry-csirkemell
Vadas marha
Epres blondie
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Ha eddig a gnocchira csak sós-fűszeres tésztaként tekintettél, akkor itt az ideje, hogy átgondold! Hogy miért? Máris megmutatjuk bloggerunk édesen elkészített gnocchiját, ami után egészen biztosan te is megéhezel!

Imádom a gnocchit. Általában a spenót az első dolog amit hozzápárosítok, no meg a tejszín. Valahogy a paradicsomos szószig nem jutok el soha, mert bár mindig eltervezem, hogy azzal készítem el, mégis valahogy mindig tejszínes szósz lesz a vége. Az pedig, hogy a gnocchit édes mártással készítsem el, az agyam nagyon eldugott bugyraiban merült csak fel. De végülis felmerült és ezt itt a lényeg. Készítsétek el ti is, nem fogjátok megbánni! :)


Hozzávalók (4 személyre):

2 ek + 40 g kristálycukor
1 csomag (400 g-os) konyhakész gnocchi
vaj a tálhoz
1 tasak vaníliaízű pudingpor
500 ml tej
125 g málna
3 ek darált mák
2 ek szeletelt mandula

1. Forraljunk fel 5 ek vizet a 2 ek cukorral, majd közepes lángon főzzük sziruposra. Forgassuk bele a gnocchit, és pirítsuk aranyszínűre. Ezután halmozzuk egy kivajazott tűzálló tálba.

2. A pudingport keverjük simára a 40 g cukorral és 6 ek tejjel. Adjuk a többi, felforralt tejhez, és kevergetve főzzük sűrűre. Azután húzzuk le a tűzről, és forgassuk bele a megmosott, alaposan lecsepegtetett málna kétharmadát.

3. Öntsük a málnás pudingot a gnocchira, szórjuk meg a darált mákkal, valamint a szeletelt mandulával, és rendezzük el rajta a megmaradt málnát. Végül toljuk az édességet a 200 fokra előmelegített sütőbe néhány percre, majd azonnal tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 400 kcal

A recept a Fanny konyha 2016/7. számában jelent meg!

Adri más finom receptjeit itt találod!
Pudingos pite >>>
Mogyorókrémes pohárkrém >>>
Bögrés süti >>>

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este. Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra. Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :) A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.

Fotó: Tyukodi László

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.