Mákos guba
Kijevi csirkemell rizibizivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Káposztás tészta egyszerűen
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Zsemlegombóc
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Tárkonyos csirkeraguleves
Mézes-mustáros csirkemell
Dödölle - az eredeti recept
Klasszikus kuglóf
Epres blondie
Vadas marha
Farsangi szalagos fánk
Klasszikus stíriai metélt
Hagymás rostélyos
Gyümölcs

Így tálald a görögdinnyét! 4+1 csöpögésbiztos tipp

így tálald a görögdinnyét
Ugye milyen jólesik a nyári hőségben egy szelet jégbe hűtött dinnye? Senki nem lesz tőle maszatos, ha fifikásan feldarabolod! Van egy veszélyesen jó ötletünk is...
1. Egyszerűen kockázd fel!

Vágd fel falatnyi kockákra a felszeletelt, héjától megszabadított gyümölcsöt, és piszkáld ki a sokakat zavaró magokat. Gyorsabban elkészülsz, ha magnélküli dinnyét vásárolsz. (Bár a dinnyemagot nyugodtan le lehet nyelni, mert a benne található nyomelemek és vitaminok jótékony hatással vannak a szervezetünkre.) Porciózd a dinnyekockákat lehűtött üvegtálkákba!


2. Húzd nyársra, pálcikára!

A félbevágott dinnyéből fagylaltkanállal vagy karalábévájóval kikanyarított golyókat kettesével-hármasával kis nyársakra húzhatod, a héjjal együtt felszeletelt dinnyéből vágott cikkeket pedig elspájzolt jégkrémpálcikákra tűzheted. Tiszta ügy!


3. Díszítsd fel tortaként!

Egy kerek dinnye közepéből kivágott szeletet darabolj egyforma cikkekre, majd a magok eltávolítása után illeszd össze őket egy tálcán. Az így kapott nyers tortalapot látványosan dekorálhatod más gyümölcsökkel.

4. Abszolút csöpögésmentes megoldás

Első ránézésre olyan, mint a lédús gyümölcs, és finom édes is a megtévesztő dinnyesüti!

5. Faragj dinnyecápát!

Szeld le egy hosszúkás dinnye alját, hogy a cápa stabilan megálljon. A megmaradt részből vágj ki egy nagy cikket a száj helyén, majd vájd ki a dinnye belsejét. Az alsó és a felső állkapcson óvatosan válaszd le a héj zöld rétegét éles kiskéssel egy kb. 2 cm széles sávban, és a visszamaradt világos részből faragd ki a fogakat. A kivájt gyümölcshúst töltsd vissza a cápába. Végül tűzd fel a dinnye leszelt aljából formázott hátuszonyt fogpiszkálóval, és készíts szemet is.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.