Ha egy magyar ember konyhájában Carbonara készül, akkor az az első, hogy előkerül a sonka, a fűszerek és a tejszín. Az olaszok esetében ez egyáltalán nem így van, méghozzá olyannyira nem, hogy az előbb említettek tiltólistásnak számítanak a hagyományos Carbonara spagetti elkészítése során. Az olaszok nagyon komolyan veszik a tradicionális ételek elkészítési módját, így, ha valaki másként készíti vagy fogyasztja, akkor az durva sértésnek számít. Szerencsére a Carbonara spagetti nagyon gyorsan, mindössze 15-20 perc alatt elkészíthető.
Carbonara receptje a második világháború végén született, amikor Olaszországban Európa többi országához hasonlóan élelmiszerhiány és szegénység tombolt. A történet szerint Renato Gualandi bolognai szakácsot kérték fel, hogy az amerikai és az angol szakácsok találkozójára készítsen ebédet. A fogáshoz tojást, tejet, sajtot és szalonnát használt. Az ételnek nagy sikere volt és megszületett a Carbonara.
Ideje megtudni, hogy egy ízig-vérig olasz háziasszony vagy főzni szerető férfi hogyan készíti el a hamisítatlan, tradicionális Carbonara spagettit! Ha előszeretettel tüsténkedsz a konyhában, akkor a Europe Dishes angol nyelvű gasztronómiai magazint neked találták ki!
Hozzávalók:
500 gramm spagetti tészta
4 db tojás
20 gramm parmezán sajt
20 gramm Pecorino Romano sajt
100 gramm sertés tokaszalonna
só
bors
Tovább nem szabad főzni, ellenben a tojás csomós állagú lesz és a krém sem lesz szép. Ettől függetlenül ehető lesz, de a végeredmény nem lesz tökéletes. Ahogy kész az Olasz Carbonara tálald mielőbb és a tetejét szórd meg parmezán sajttal. Bon Appetit!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.