Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Mákos guba  recept
Mákos guba
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Először is hadd osszam meg veletek, ami a múlt héten történt velem. Nagyon büszke vagyok arra, hogy alapítványi éttermem, a Fifteen történetének hetedik generációja is végzett.

A 18 újonc szakácsból 15-en végeztek, méghozzá jó, vagy kiváló minősítéssel. Ez a legjobb arány az étterem fennállásának nyolc éve alatt. Gratulálok nekik és tanáraiknak is! A lányok és srácok nagyon keményen dolgoztak, és kitartottak a nehéz időkben is. Követem pályájuk alakulását ugyanúgy, mint az elődeikét is, és sok szerencsét kívánok nekik a hosszú és nehéz útra.

A curry brit étel

Mivel India sokáig a brit gyarmatbirodalom része volt, az indiai ételek teljesen beépültek az angol konyhába. Az Indiában élő briteknek nagyon ízlett a leggyakoribb helyi főétel, a tarkari, melyet saját konyhájukba is átvettek, rövidebb néven, curryként.

Dél-indiai zöldség curry

Ma már az egész világon ismerik és szeretik a curry-t
Ma már az egész világon ismerik és szeretik a curry-t

Hozzávalók 4 személyre:
1 padlizsán
2 burgonya
2 édesburgonya
6 paradicsom
15 dkg zöldhüvelyű bab
10 dkg zöldborsó
5 dkg okra
1 fej hagyma
2 friss zöld chili
1 dl kókusztej
1/2 csokor friss currylevél
1 teáskanál mustármag
½-1/2 teáskanál őrölt koriander és garam masala
csipetnyi kurkuma
római kömény és őrölt chili
rózsaszín himalájai kristálysó
bors
olaj

Elkészítés: Két evőkanál olajat megforrósítunk, és 1-2 percig pirítjuk a mustármagot. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a friss zöld chilit. 1-2 percig pároljuk, majd megszórjuk az őrölt fűszerekkel. Hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, és az ugyancsak kockára vágott burgonyát, édesburgonyát és padlizsánt. Gyakori kevergetés mellett kis lángon 2 percig pároljuk. Felöntjük a kókusztejjel, és 15 percig főzzük. Hozzáadjuk a zöldhüvelyű babot, a zöldborsót és az okrát (el is hagyható). Sózzuk, borsozzuk, és készre pároljuk. Rizzsel tálaljuk.

A FRVL és a Dynamit Kft. engedélyével. Copyright Jamie Oliver. Minden jog fenntartva!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.