A 18 újonc szakácsból 15-en végeztek, méghozzá jó, vagy kiváló minősítéssel. Ez a legjobb arány az étterem fennállásának nyolc éve alatt. Gratulálok nekik és tanáraiknak is! A lányok és srácok nagyon keményen dolgoztak, és kitartottak a nehéz időkben is. Követem pályájuk alakulását ugyanúgy, mint az elődeikét is, és sok szerencsét kívánok nekik a hosszú és nehéz útra.
Mivel India sokáig a brit gyarmatbirodalom része volt, az indiai ételek teljesen beépültek az angol konyhába. Az Indiában élő briteknek nagyon ízlett a leggyakoribb helyi főétel, a tarkari, melyet saját konyhájukba is átvettek, rövidebb néven, curryként.
Hozzávalók 4 személyre:
1 padlizsán
2 burgonya
2 édesburgonya
6 paradicsom
15 dkg zöldhüvelyű bab
10 dkg zöldborsó
5 dkg okra
1 fej hagyma
2 friss zöld chili
1 dl kókusztej
1/2 csokor friss currylevél
1 teáskanál mustármag
½-1/2 teáskanál őrölt koriander és garam masala
csipetnyi kurkuma
római kömény és őrölt chili
rózsaszín himalájai kristálysó
bors
olaj
Elkészítés: Két evőkanál olajat megforrósítunk, és 1-2 percig pirítjuk a mustármagot. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a friss zöld chilit. 1-2 percig pároljuk, majd megszórjuk az őrölt fűszerekkel. Hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, és az ugyancsak kockára vágott burgonyát, édesburgonyát és padlizsánt. Gyakori kevergetés mellett kis lángon 2 percig pároljuk. Felöntjük a kókusztejjel, és 15 percig főzzük. Hozzáadjuk a zöldhüvelyű babot, a zöldborsót és az okrát (el is hagyható). Sózzuk, borsozzuk, és készre pároljuk. Rizzsel tálaljuk.
A FRVL és a Dynamit Kft. engedélyével. Copyright Jamie Oliver. Minden jog fenntartva!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.