Lencsegulyás recept
Lencsegulyás
Tiramisu egyszerűen recept
Tiramisu egyszerűen
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Karácsonyi bejgli recept
Karácsonyi bejgli
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus töltött káposzta recept
Klasszikus töltött káposzta
Kaszinótojás franciasalátával recept
Kaszinótojás franciasalátával
Franciasaláta (alaprecept) recept
Franciasaláta (alaprecept)
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Klasszikus kocsonya recept
Klasszikus kocsonya
A tökéletes linzer (alaprecept) recept
A tökéletes linzer (alaprecept)
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Zserbó – az eredeti recept recept
Zserbó – az eredeti recept
Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Diós és mákos bejgli egyszerűen
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta recept
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Nem titok, hogy imádom Olaszországot és azt a szenvedélyt, amivel az olaszok viszonyulnak ételeikhez. Hiszem, hogy ez a szenvedély teszi őket ilyen fogékonnyá a főzésre.

Mesteremnek és mentoromnak tartom Gennaro Contaldót, akitől Londonban tanultam az olasz ételek elkészítésének módját.

Volt szerencsém a szüleihez is ellátogatni Dél-Olaszországban, és az izgalomtól olyan rossz ételt főztem a papának, hogy azóta is szégyellem. A tészta szétfőtt, a citromhéjba töltött kecskesajt megégett – csoda, hogy nem kergettek el seprűvel.

A mártások, pestók sokasága lehet a kulcsa, hogyan varázsoljuk konyhánkba a csodálatos olasz ízeket. Aromájuk friss, használatuk pofonegyszerű. Könnyedén keverhetitek tésztával, és máris kész egy gyors és ízletes étel.


Gyors és fenséges tonhalas tészta

Hozzávalók:
500 g rigatoni vagy penne tészta
600 g jó minőségű üveges vagy konzerv olajos tonhal
1 üveg (350 g) Jamie Oliver olívás, fokhagymás, paradicsomos mártás
50 g frissen reszelt parmezán
1 citrom leve és héja
egy kis csokor bazsalikomlevél
tengeri só
frissen őrölt feketebors
extra szűz olívaolaj

A rigatonit bő, forrásban lévő sós vízben megfőzzük. Amíg ez fő, a konzerv tonhalat lecsöpögtetjük, a halat nagyobb darabokra vágjuk. Lábosba tesszük, felöntjük az olívás, fokhagymás, paradicsomos tésztamártással, és megborsozzuk. Kis lángon összemelegítjük. Ha a tészta megfőtt, leszűrjük, és egyszerűen a tonhalas mártásba dobjuk. Pár csepp olívaolajjal, reszelt citromhéjjal és frissen reszelt parmezánnal ízesítjük. Jól összekeverjük, ha kell, sózzuk. Citromlével megöntözve, friss bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk..

A FRVL és a Dynamit Kft. engedélyével. Copyright Jamie Oliver. Minden jog fenntartva!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.