Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Alig hiszem, de ez most az év utolsó levele, amit írok nektek. Fantasztikus év volt a számomra 2009: megszületett harmadik lányom, Petal. Őrületes hónapokat töltöttem az Egyesült Államokban, az utamról szóló filmsorozatot immáron ti is láthatjátok.

Remélem, jó emberek és jó ételek-italok között tölthetitek a szilvesztert. Akárhol is legyetek, kívánok mindenkinek sok sikert és jó egészséget az új esztendőre!

A tenger gyümölcsei

Nagyon szeretem a halat, rákot, kagylót. Bár a brit partok mentén sok faj él, mégsem fogyasztunk belőlük eleget. A nálunk kifogott kagyló, szkampi és rák sokszor spanyol piacokon talál vevőre. A jó rák titka, hogy a lehető legegyszerűbben kell elkészíteni, és csak rövid ideig szabad sütni, különben rágós, gumiszerű lesz.

Királyrák chilivel, korianderrel és szójaszósszal

A szilveszteri büféasztalra kitűnő!
A szilveszteri büféasztalra kitűnő!

Hozzávalók 4 személyre:
32 friss királyrák
8 evőkanál szójaszósz
2 gerezd fokhagyma
Jamie Oliver chili fűszer
friss, piros chili
néhány ág friss koriander
Jamie Oliver olívaolaj

Elkészítés: Nyolc hurkapálcikát vízbe áztatunk. A rákokat megtisztítjuk, a héjat lehántjuk, de ügyeljünk arra, hogy a farka rajta maradjon. A bőr alatti fekete ereket eltávolítjuk. A szójaszószt egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a felaprított piros chilit és a korianderzöldet (a tálaláshoz tegyünk félre egy kevés zöldet és chilit). Beletesszük a rákokat, és 1-2 percig pácoljuk, közben őröljünk rá chili fűszert. 4-4 rákot nyársra húzunk, és kiolajozott nagy serpenyőben oldalanként másfél percig sütjük. Zöld citrom levével kitűnő!

A FRVL és a Dynamit Kft. engedélyével. Copyright Jamie Oliver. Minden jog fenntartva!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.