Remélem, jó emberek és jó ételek-italok között tölthetitek a szilvesztert. Akárhol is legyetek, kívánok mindenkinek sok sikert és jó egészséget az új esztendőre!
Nagyon szeretem a halat, rákot, kagylót. Bár a brit partok mentén sok faj él, mégsem fogyasztunk belőlük eleget. A nálunk kifogott kagyló, szkampi és rák sokszor spanyol piacokon talál vevőre. A jó rák titka, hogy a lehető legegyszerűbben kell elkészíteni, és csak rövid ideig szabad sütni, különben rágós, gumiszerű lesz.
Hozzávalók 4 személyre:
32 friss királyrák
8 evőkanál szójaszósz
2 gerezd fokhagyma
Jamie Oliver chili fűszer
friss, piros chili
néhány ág friss koriander
Jamie Oliver olívaolaj
Elkészítés: Nyolc hurkapálcikát vízbe áztatunk. A rákokat megtisztítjuk, a héjat lehántjuk, de ügyeljünk arra, hogy a farka rajta maradjon. A bőr alatti fekete ereket eltávolítjuk. A szójaszószt egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a felaprított piros chilit és a korianderzöldet (a tálaláshoz tegyünk félre egy kevés zöldet és chilit). Beletesszük a rákokat, és 1-2 percig pácoljuk, közben őröljünk rá chili fűszert. 4-4 rákot nyársra húzunk, és kiolajozott nagy serpenyőben oldalanként másfél percig sütjük. Zöld citrom levével kitűnő!
A FRVL és a Dynamit Kft. engedélyével. Copyright Jamie Oliver. Minden jog fenntartva!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.