Zsemlegombóc
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Epres blondie
Tojásos nokedli fejes salátával
Klasszikus grízgaluska leves
Kijevi csirkemell rizibizivel
Krémes spenótfőzelék
Mákos guba
Dubarry-csirkemell
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mézes-mustáros csirkemell
Dödölle - az eredeti recept
Tárkonyos csirkeraguleves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Kapros tökfőzelék virslivel
Kínai szezámmagos csirke
Farsangi szalagos fánk
Babgulyás
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Klasszikus kuglóf
Alig hiszem, de ez most az év utolsó levele, amit írok nektek. Fantasztikus év volt a számomra 2009: megszületett harmadik lányom, Petal. Őrületes hónapokat töltöttem az Egyesült Államokban, az utamról szóló filmsorozatot immáron ti is láthatjátok.

Remélem, jó emberek és jó ételek-italok között tölthetitek a szilvesztert. Akárhol is legyetek, kívánok mindenkinek sok sikert és jó egészséget az új esztendőre!

A tenger gyümölcsei

Nagyon szeretem a halat, rákot, kagylót. Bár a brit partok mentén sok faj él, mégsem fogyasztunk belőlük eleget. A nálunk kifogott kagyló, szkampi és rák sokszor spanyol piacokon talál vevőre. A jó rák titka, hogy a lehető legegyszerűbben kell elkészíteni, és csak rövid ideig szabad sütni, különben rágós, gumiszerű lesz.

Királyrák chilivel, korianderrel és szójaszósszal

A szilveszteri büféasztalra kitűnő!
A szilveszteri büféasztalra kitűnő!

Hozzávalók 4 személyre:
32 friss királyrák
8 evőkanál szójaszósz
2 gerezd fokhagyma
Jamie Oliver chili fűszer
friss, piros chili
néhány ág friss koriander
Jamie Oliver olívaolaj

Elkészítés: Nyolc hurkapálcikát vízbe áztatunk. A rákokat megtisztítjuk, a héjat lehántjuk, de ügyeljünk arra, hogy a farka rajta maradjon. A bőr alatti fekete ereket eltávolítjuk. A szójaszószt egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a felaprított piros chilit és a korianderzöldet (a tálaláshoz tegyünk félre egy kevés zöldet és chilit). Beletesszük a rákokat, és 1-2 percig pácoljuk, közben őröljünk rá chili fűszert. 4-4 rákot nyársra húzunk, és kiolajozott nagy serpenyőben oldalanként másfél percig sütjük. Zöld citrom levével kitűnő!

A FRVL és a Dynamit Kft. engedélyével. Copyright Jamie Oliver. Minden jog fenntartva!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.