Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Mákos guba  recept
Mákos guba
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Minestrone recept
Minestrone
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Só, ízlés szerint - olvassuk gyakran a receptekben. Nem mellékes azonban, melyik fajtájára esik a választásunk!

Só alapvetően két forrásból nyerhető: az értékesebb tengeri változatot a tengervíz lepárlásával állítják elő, míg a kősót föld alatti bányákból termelik ki.

3 hasznos fűszer, melyeket mindenképp tartanod kell otthon! >>>

Miért jó a jódozott?

A jód az anyagcsere-folyamat biztosításával gátolja a magas koleszterinszint kialakulását, erősíti az immunrendszert, és előz meg egyes betegségeket. Magyarországon a lakosság nagy része jódhiányban szenved. A jód pótlására világviszonylatban a legszélesebb körben alkalmazott módszer a jódozott só fogyasztása, amit hazánkban Sós József professzor vezetett be 1955-ben. A felnőtt szervezet napi jódszükséglete 150 mikrogramm.

Fűszerek és ízesítők >>>

Tengeri változat

Számos tengerparti országban ugyanolyan eljárással állítják elő a tengeri sót, mint évszázadokkal ezelőtt: a sólepárló rekeszekben tengervíz van, a hőmérséklet magas és állandó, így a víz párolgása folyamatos. A medencékben maradó üledékréteg a tengeri só, amelynek magas az ásványianyag- és nyomelem-koncentrációja. Manapság a legtöbb tengeri sót nagyipari feldolgozással nyerik (tehát nem a napon szárítják), és adalékanyagokkal javítják az állagát. Ám így a hasznos anyagok is elvesznek belőlük.

Himalája-só

Ez az őssónak is nevezett fajta évmilliókkal ezelőtt, az őstengerek kiszáradását követően képződött. Kézi kitermelés után, a napon szárítják, és tisztaság szerint szortírozzák. A hagyományos konyhasóval szemben, a tengeri sóhoz hasonlóan természetes formában tartalmaz több mint 80-féle nyomelemet és ásványi anyagot.

Pikáns! Tegyél szokatlan fűszereket a megszokott ételekre >>>

Zamatos fűszersó

A fűszersó értelemszerűen fűszerek és só keverékéből áll. A boltokban készen kapható változatok húspuhító adalékot is tartalmaznak. Inkább otthon készítsük hát el a keveréket, a család ízlésére szabva!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.