A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Mirinda-szelet recept
Mirinda-szelet
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Minestrone recept
Minestrone
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
A steak több mint egy divatos kifejezés, amellyel a sült hússzeletet illetjük. Vegyük szemügyre közelebbről!

1. Mit nevezünk steaknek?

Eredetileg a hirtelen sütött marhahúst nevezzük így, amely úgynevezett T csont hússzelet. Ezt úgy szeleteli a hentes, hogy a csont egyik oldalán hátszín, a másikon bélszín legyen. Itthon ennek beszerzése igen nehéz feladat, éppen ezért gyakran helyettesítjük könnyebben megvásárolható változatokkal.

2. Miből készül?

Eredetileg marhahúsból (bélszín vagy hátszín), sertésből vagy borjúból.

 

 

3. Mi a titka?

A megfelelő hússzelet gondos kiválasztását követően jöhet a pác elkészítése. Nem érdemes túl sok fűszert használni, mert azok elnyomják a hús zamatát. Elég, ha bedörzsöljük olajban elkevert borssal és mustárral, aztán zsírpapírba csomagolva 4-5 napig pihentetjük a hűtőben. Sütés előtt újra sózzuk és borsozzuk meg a szeleteket.

4. Hogyan süssük?

A húst tegyük egy kevés felforrósított olajra, és hirtelen süssünk rá kérget, amely bent tarja az ízeket a szeletben.

5. Hogy szereti?

Rare: Véres a közepe.
Medium: Közepesen átsült, belül nyers de nem véres.
Well done: Teljesen átsült, de nem száraz.

Tudtad?

A jobb éttermekben és steak house-okban hűtőkamrában érlelik a húst…

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.