Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Puncstorta  recept
Puncstorta
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Húsok, halak

Mi a titka? 5 kérdés és válasz a szaftos steakről

A steak több mint egy divatos kifejezés, amellyel a sült hússzeletet illetjük. Vegyük szemügyre közelebbről!
1. Mit nevezünk steaknek?

Eredetileg a hirtelen sütött marhahúst nevezzük így, amely úgynevezett T csont hússzelet. Ezt úgy szeleteli a hentes, hogy a csont egyik oldalán hátszín, a másikon bélszín legyen. Itthon ennek beszerzése igen nehéz feladat, éppen ezért gyakran helyettesítjük könnyebben megvásárolható változatokkal.

2. Miből készül?

Eredetileg marhahúsból (bélszín vagy hátszín), sertésből vagy borjúból.

3. Mi a titka?

A megfelelő hússzelet gondos kiválasztását követően jöhet a pác elkészítése. Nem érdemes túl sok fűszert használni, mert azok elnyomják a hús zamatát. Elég, ha bedörzsöljük olajban elkevert borssal és mustárral, aztán zsírpapírba csomagolva 4-5 napig pihentetjük a hűtőben. Sütés előtt újra sózzuk és borsozzuk meg a szeleteket.

Húsvásárlás okosan >>>

4. Hogyan süssük?

A húst tegyük egy kevés felforrósított olajra, és hirtelen süssünk rá kérget, amely bent tarja az ízeket a szeletben.

5. Hogy szereti?

Rare: Véres a közepe.
Medium: Közepesen átsült, belül nyers de nem véres.
Well done: Teljesen átsült, de nem száraz.

Receptvariációk steakre >>>

Tudtad?

A jobb éttermekben és steak house-okban hűtőkamrában érlelik a húst…

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.