Eredetileg a hirtelen sütött marhahúst nevezzük így, amely úgynevezett T csont hússzelet. Ezt úgy szeleteli a hentes, hogy a csont egyik oldalán hátszín, a másikon bélszín legyen. Itthon ennek beszerzése igen nehéz feladat, éppen ezért gyakran helyettesítjük könnyebben megvásárolható változatokkal.
Eredetileg marhahúsból (bélszín vagy hátszín), sertésből vagy borjúból.
A megfelelő hússzelet gondos kiválasztását követően jöhet a pác elkészítése. Nem érdemes túl sok fűszert használni, mert azok elnyomják a hús zamatát. Elég, ha bedörzsöljük olajban elkevert borssal és mustárral, aztán zsírpapírba csomagolva 4-5 napig pihentetjük a hűtőben. Sütés előtt újra sózzuk és borsozzuk meg a szeleteket.
A húst tegyük egy kevés felforrósított olajra, és hirtelen süssünk rá kérget, amely bent tarja az ízeket a szeletben.
Rare: Véres a közepe.
Medium: Közepesen átsült, belül nyers de nem véres.
Well done: Teljesen átsült, de nem száraz.
Tudtad?
A jobb éttermekben és steak house-okban hűtőkamrában érlelik a húst…
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.