A nyúlhús rendkívül egészséges, nagyon jó minőségű fehérjét tartalmaz, s emellett esszenciális zsírsavakban, vitaminokban is gazdag, a mindennapi teljesítőképességünkhöz szükséges vasról, foszforról és a pajzsmirigy egyensúlyát megteremtő szelénről nem is beszélve.
A nyúlhús az emésztőrendszerünket sem terheli meg. Mivel nagyon könnyen emészthető, így gyerekek, legyengült szervezetű betegek, idősek számára is ideális.
A nyulat vehetjük egészben, de nagyon jól összeállított, kisebb-nagyobb csomagokban is hozzájuthatunk. Vehetünk többek között combot, gerincet, lapockát, gulyáshúst, szűzpecsenyét vagy akár májat.
A nyúlhús felhasználása semmiben sem különbözik a sertéshús vagy a csirkehús feldolgozásától. Állagában, elkészítésében inkább a szárnyashúsokra emlékeztet, bár picivel több időre van szüksége ahhoz, hogy kellő mértékben megpuhuljon. Éppen ezért a nyúlhúst nem feltétlen kell hirtelen kisütve elkészíteni, jobban fekszik ennek az alapanyagnak, ha pácoljuk, hosszabb ideig főzzük, ragut készítünk belőle.
Nem véletlen a legenda a nyúlpaprikás ról sem - bizony, ez az egyik legjobb formája a nyúlhúsnak. Nyúlpaprikást készíthetünk combból, de akár lapockát vagy gulyáshúst is használhatunk hozzá. A combot nem érdemes kifilézni, ha jó hőfokon készül az étel, akkor a végén könnyedén elválik a hús a csonttól.
A gulyáshúsból, kockázott lapockából bármilyen ragulevest vagy ragut elkészíthetünk. Nyúlhússal gazdagíthatók a különféle zöldséglevesek, a tavaszi krémlevesekben is van helye, sőt egy gazdag húsleveshez is társíthatjuk. A nyúl jó alapja egy zöld fűszerekkel megbolondított tejfölös, vagy tejszínnel lágyított tokánynak, de jó alternatíva lehet, ha lecsós mártással vagy vadasnak elkészítve kerül terítékre.
Szintén jó opció a nyúlhús , ha valamilyen indiai hangvételű ragut szeretnénk a család számára kínálni. Az ázsiai konyha megannyi fogását elkészíthetjük nyúlhúsból. Az édes-savanyú hús, a különféle wokos fogások esetében is nyugodtan behelyettesíthető a korábban használt alapanyagunk valamilyen nyúlhússal.
Nyúlhúsból, illetve nyúlmájból vagy ezek együttes felhasználásával készíthetünk különféle pástétomokat, rilette-ket is. A nyúlmáj nagyon gyorsan elkészül, jó alternatívája a pecsenyekacsa májnak, s kenterbe veri a csirkemájat. Nem csak pástétomnak tökéletes választás, hanem resztelt májnak, baconbe gyöngyölt májnak vagy rántott májnak is kitűnő.
A nyúlnak jó fűszerei a különféle zöld fűszerek, mint a rozmaring, a kakukkfű vagy épp a petrezselyem, de az alapvetően semleges ízvilágának köszönhetően bármilyen fűszerrel könnyedén összebarátkozik.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.