Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Puncstorta  recept
Puncstorta
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Húsvét

Gyors vendégváró saláták

Igaz, hogy húsvétkor a főszerep a sonkáé, a tojásé és a bárányé, de vendégeinket nemcsak ezekkel a finomságokkal várhatjuk. A hagyományos ételeket jól kiegészíthetik a villámgyorsan összeállítható saláták, amelyek megkönnyítik a háziasszony munkáját, és még az ünnepi asztalt is nagyszerűen színesítik. Olvasóink receptjeiből válogattunk.
Céklakrémes sonkatekercs

Hozzávalók:
1 kg cékla
5 db főtt tojás
2-3 evőkanál (olíva)olaj
1 kiskanál mustár
2 dl joghurt vagy tejföl
szerecsendió
1-2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só
12 szelet sonka

Elkészítés: A céklákat megmossuk alaposan, hogy ne maradjon rajtuk homok. Sütőbe rakjuk, és puhára sütjük úgy, hogy egy pici vizet aláöntünk, vagy egészben megfőzzük őket (ez gyorsabb, de levesesebb marad a cékla, ezért több munka lesz majd vele). A főtt/sült céklát összeturmuxoljuk a főtt tojások fehérjéjével. Ha főztük a céklát, akkor a levét turmikolás után hagyjuk lecsepegni. A tojássárgákat összekeverjük a fűszerekkel, sóval, mustárral és az olívaolajjal, végül hozzákeverjük a joghurtot/tejfölt. Lehet beletenni 2 evőkanál natúr sajtkrémet, mascarponét is. A tojássárgás keveréket összekeverjük a céklával. Hidegre tesszük, és ha lehűlt, beletöltjük a sonkaszeletekbe.

Lilahagymás almasaláta

Hozzávalók:
80 dkg alma
20 dkg lilahagyma
5 cl citromlé
5 cl olívaolaj
0,5 dkg só
0,5 dkg porcukor
késhegynyi fehérbors

Elkészítés: Az almát és a lilahagymát szeletekre vágjuk. Az olajat, citromlevet. sót, cukrot és borsot összekeverjük, majd az almára és a lilahagymára öntjük, összeforgatjuk. (Az almát tegyük citromos vízbe tisztításkor, hogy ne legyen barna.)

Mustáros burgonyasaláta

Hozzávalók:
50 dkg burgonya
1 jó kanál mustár
1 kávéskanál porcukor
2-3 kanál tárkonyecet

kevés víz
esetleg tejföl vagy tejszín
2 főtt tojás
ecetes uborka a díszítéshez

Elkészítés: A karikára vágott, sós vízben főzött burgonyát salátás tálba terítjük, lehűtjük. Mustár, cukor, ecet, víz vagy tejföl hozzávalókkal mártást készítünk, ízlés szerint ízesítjük. Ráöntjük a kihűlt burgonyára, tetejét tojáskarikákal és ecetes uborkával díszítjük.


Almás-sajtos kukoricasaláta

Hozzávalók:
kb. 30 dkg csemege kukorica
1-2 alma
10 -15 dkg sajt
1 csomag saláta öntet
2 dl natúr joghurt vagy kefir
majonéz
bazsalikom
kakukkfű

Elkészítés: A kukoricáról leöntjük a levet és a tartalmukat egy nagy keverőtálba tesszük. Az almának a magházát eltávolítjuk és felkockázzuk, majd a kukoricához öntjük. A sajtot szintén felkockázzuk és a kukoricához rakjuk. A joghurtot egy külön tálban összekeverjük a salátaöntettel és a majonézzel. Simára keverjük és hozzáadjuk a kakukkfüvet és a bazsalikomot, majd a kukoricára öntjük. Rövid időre hűtőbe tesszük, majd tálaljuk.


Villámgyors tojáskrém

Hozzávalók:
5 db kemény főtt tojás
majonéz
hagyma
fokhagyma
ételízesítő
majonéz
petrezselyem
tárkony

Elkészítés: A főtt tojásokat apróra összetörjük, ízlés szerint ételízesítővel, borssal megszórjuk, hozzáadunk 1 gerezd zúzott fokhagymát, kevés apróra vágott lilahagymát, pár csipet tárkonyt, 2-3 evőkanál majonézt és kevés apróra vágott petrezselymet. Jól elkeverjük, és hűtőbe tesszük. Formára vagy kisebb darabokra vágott kenyérszeletekre halmozva tálaljuk.


Tojással töltött paradicsom

Hozzávalók személyenként:
1 db paradicsom
1 kiskanál cukor
3 kiskanál vágott petrezselyem
1 db tojás
oregánó
olívaolaj
citromlé

bors

Elkészítés: A paradicsom tetejét levágjuk, a belsejét kiszedjük. Kevés olajon a cukor és petrezselyem hozzáadásával megsütjük. Visszatöltjük a paradicsomba, és hőálló tálban, 180 fokos sütőben, 10 percig sütjük. Ezután beleütünk a paradicsomba egy tojást, és 15 percre visszatoljuk a sütőbe. A tetejét oregánóval, esetleg sajttal megszórjuk. Az olívaolajból, citrom levéből, sóval, borssal öntetet készítünk, és a paradicsomokra csurgatjuk.

Ha egy egész tojás nem fér bele a paradicsomba, akkor csak a sárgáját tegyük bele, a fehérjéből pedig annyit kanalazzunk bele, hogy megteljen az üreg.

Tavaszi túrós saláta

Hozzávalók:
50 dkg túró
2 dl tejföl

2 fej lilahagyma
1 fejes saláta
1 kígyóuborka
4 paradicsom
2 paprika
3 retek
15-20 dkg kukorica (lehet fagyasztott – akkor a mikróban egy kis vajjal ki kell engedni –, de konzerv is lehet)

Elkészítés: A túrót összekeverjük a tejföllel és a sóval, majd belekeverjük a kukoricát. A salátát megmossuk, leveleire szedjük, összetépkedjük. A többi hozzávalót tetszőlegesen aprítjuk (kockázzuk, csíkozzuk, karikázzuk). Mindent összekeverünk, és máris fogyasztható.


Vegyes joghurtos saláta

Hozzávalók:
fél-fél fejes és fodros saláta
2 paradicsom
1 piros színű paprika
fél uborka
1 fej vöröshagyma
4 főtt burgyonya
12 kimagozott fekete olajbogyó
2 dkg fenyőmag

A szószhoz:
4 dl joghurt
2 evőkanál ecet
3 evőkanál olaj
1 evőkanál apróra vágott korianderlevél
őröltbors

Elkészítés: A salátákat megmossuk, apróra tépkedjük, és salátatálba szórjuk. A zöldségeket, a burgonyákat és az olajbogyókat felkarikázzuk. Minden hozzávalót összekeverünk. A fenyőmagot teflonedényben megpirítjuk. A szószhoz a joghurtot simára keverjük az ecettel, az olajjal, a korianderrel, majd sóval és borssal ízesítjük. Ezzel a salátát meglocsoljuk, a fenyőmaggal megszórjuk, összekeverjük, és rögtön tálaljuk.


Mennyit tudsz az ünnepről? Teszteld a Mindmegette
Húsvéti kvízében >>>

Vendégváró falatok - húsvéti válogatások:
• Húsvéti lakoma >>>
• Sonkás-tojásos csábítások >>>
• Húsvéti finomságok >>>
• Édes aprósütemények >>>
• Sós aprósütemények >>>
• Ropogtatnivalók >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.