Ha szeretnénk kiskorúakat is megkínálni az ünnepi menüből, akkor annak egy részét bababarát alapanyagokból, hagyományos fűszerek nélkül kell elkészíteni.
A sárgáját 9 hónapos kortól, míg a fehérjét csak egyéves kor után adhatjuk.
A hagyományos húsvéti sonka a kisbabának túl sós és nehéz. Ha mégis szeretnénk a kicsit az asztal mellé ültetni, akkor érdemes neki szárnyasból készült sonkát adni, így ő is részt vehet az ünnepi reggelin.
A retek magas illóolaj tartalmából adódóan egyéves kor alatt nem ajánlott, helyette kínáljuk paradicsommal vagy uborkával a babát.
Az édesség eleve kerülendő, a picik szervezete nem igényli a csokoládét, édes tejdesszerteket, fölösleges őket ehhez ebben a korban hozzászoktatni, helyette adhatunk tejpépet, vagy házi készítésű, akár glutén- és tojás- vagy tejmentes, vagy zabpehelyből készült, nyuszi vagy tojás formájú kekszeket.
(Forrás: MGYT - Magyar Gyermekorvosok Társasága)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.