Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Húsvét

Így készíts puha, foszlós gluténmentes kalácsot húsvétra!

Húsvétkor nem hiányozhat az ünnepi asztalról a finom, foszlós kalács, amelyről azoknak sem kell lemondaniuk, akik glutén-vagy laktózérzékenységük miatt nem tudják elkészíteni a hagyományos verziót. Nekik segít egy recepttel Felcsiki Tünde, a Mindmegette mentes szakértője.

Kedves Tünde! Milyen gm lisztből süssem meg a húsvéti kalácsot? Örülnék egy kipróbált receptnek!

Sütéshez előszeretettel használok mandulalisztet, illetve gm zabpehelylisztet. A húsvéti kalácsot is készíthetjük ezekből.

Hozzávalók:

2 db tojás
10 dkg lm, gm növényi margarin
10 dkg nádcukor
1 db citrom reszelt héja
4 dkg mandulaliszt
10 dkg gm zabpehelyliszt
1 mokkáskanál gm sütőpor
1 marék mandulaszirom
4-5 evőkanál laktózmentes tejszín

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztom. A tojások sárgáját a növényi margarinnal, cukorral, és a citrom reszelt héjával kikeverem. Hozzáadom a kétféle lisztet, a sütőport, pár csepp citromlevet és a lepirított mandulaszirmokat, majd jól összekeverem. A masszát tejszínnel lazítom, majd óvatosan hozzákeverem a felvert tojásfehérjét. A tésztát kivajazott, kilisztezett formába öntöm és előmelegített sütőben 185 fokon 25-30 perc alatt – tűpróbáig - készre sütöm.

VILLÁMGYORS SÜTEMÉNY HÚSVÉTRA: MANDULÁS KUGLÓF, AMI NAPOKIG PUHA MARAD >>>

FELCSIKI TÜNDE RECEPTJEI ÉS CIKKEI A MINDMEGETTÉN >>>

EZT A RÉPATORTÁT MEG KELL SÜTNÖD HÚSVÉTKOR - ÍME A LEGJOBB RECEPT! >>>

FELCSIKI TÜNDE BLOGJA >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.