Kedves Tünde! Milyen gm lisztből süssem meg a húsvéti kalácsot? Örülnék egy kipróbált receptnek!
Sütéshez előszeretettel használok mandulalisztet, illetve gm zabpehelylisztet. A húsvéti kalácsot is készíthetjük ezekből.
2 db tojás
10 dkg lm, gm növényi margarin
10 dkg nádcukor
1 db citrom reszelt héja
4 dkg mandulaliszt
10 dkg gm zabpehelyliszt
1 mokkáskanál gm sütőpor
1 marék mandulaszirom
4-5 evőkanál laktózmentes tejszín
A tojásokat kettéválasztom. A tojások sárgáját a növényi margarinnal, cukorral, és a citrom reszelt héjával kikeverem. Hozzáadom a kétféle lisztet, a sütőport, pár csepp citromlevet és a lepirított mandulaszirmokat, majd jól összekeverem. A masszát tejszínnel lazítom, majd óvatosan hozzákeverem a felvert tojásfehérjét. A tésztát kivajazott, kilisztezett formába öntöm és előmelegített sütőben 185 fokon 25-30 perc alatt – tűpróbáig - készre sütöm.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.