Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mákos guba  recept
Mákos guba
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Húsvét

Így készíts puha, foszlós gluténmentes kalácsot húsvétra!

Húsvétkor nem hiányozhat az ünnepi asztalról a finom, foszlós kalács, amelyről azoknak sem kell lemondaniuk, akik glutén-vagy laktózérzékenységük miatt nem tudják elkészíteni a hagyományos verziót. Nekik segít egy recepttel Felcsiki Tünde, a Mindmegette mentes szakértője.

Kedves Tünde! Milyen gm lisztből süssem meg a húsvéti kalácsot? Örülnék egy kipróbált receptnek!

Sütéshez előszeretettel használok mandulalisztet, illetve gm zabpehelylisztet. A húsvéti kalácsot is készíthetjük ezekből.

Hozzávalók:

2 db tojás
10 dkg lm, gm növényi margarin
10 dkg nádcukor
1 db citrom reszelt héja
4 dkg mandulaliszt
10 dkg gm zabpehelyliszt
1 mokkáskanál gm sütőpor
1 marék mandulaszirom
4-5 evőkanál laktózmentes tejszín

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztom. A tojások sárgáját a növényi margarinnal, cukorral, és a citrom reszelt héjával kikeverem. Hozzáadom a kétféle lisztet, a sütőport, pár csepp citromlevet és a lepirított mandulaszirmokat, majd jól összekeverem. A masszát tejszínnel lazítom, majd óvatosan hozzákeverem a felvert tojásfehérjét. A tésztát kivajazott, kilisztezett formába öntöm és előmelegített sütőben 185 fokon 25-30 perc alatt – tűpróbáig - készre sütöm.

VILLÁMGYORS SÜTEMÉNY HÚSVÉTRA: MANDULÁS KUGLÓF, AMI NAPOKIG PUHA MARAD >>>

FELCSIKI TÜNDE RECEPTJEI ÉS CIKKEI A MINDMEGETTÉN >>>

EZT A RÉPATORTÁT MEG KELL SÜTNÖD HÚSVÉTKOR - ÍME A LEGJOBB RECEPT! >>>

FELCSIKI TÜNDE BLOGJA >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.