Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Húsvét

Krémes vendégváró finomság - a legfinomabb citrompite

Egy citrompite mindig nagyon jó választás, ha le akarod nyűgözni a vendégsereget. Ez az omlós tésztájú, üde, fanyar, krémes desszert a húsvéti asztal dísze lehet. Igaz nem sokáig, mert hamar elfogy.

hozzávalók:

A tésztához:
12, dkg liszt
6 dkg Rama margarin
3 dkg porcukor
1 db tojás

A krémhez:
3 db tojás
10 dkg cukor
2 db citrom héja és leve
12 dkg Rama margarin

Elkészítés:

Az omlós tésztához a lisztet, a margarint és a porcukrot összemorzsoljuk. A tojást felverjük és hozzáadjuk a tésztához. Folpackba csomagoljuk és egy órára hűtőbe tesszük.

A tésztát lisztezett felületen kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, kibéleljük vele a piteformát. Villával megszurkáljuk, ráhelyezzük a sütőpapírt, rászórjuk a száraz babot és vakon megsütjük.

180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd eltávolítjuk a sütőpapírral a babot és újabb pár percig sütjük.
A krémhez forró vízfürdő felett a tojásos masszát, állandó kevergetés mellett besűrítjük. Levesszük a tűzről, kicsit hagyjuk hűlni és beleolvasztjuk margarint, majd beleöntjük a formába és egy órán át hűtjük.

KRÉMES SÜTEMÉNYEK ÉS VENDÉGVÁRÓK HÚSVÉTRA >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.