A tésztához:
12, dkg liszt
6 dkg Rama margarin
3 dkg porcukor
1 db tojás
A krémhez:
3 db tojás
10 dkg cukor
2 db citrom héja és leve
12 dkg Rama margarin
Az omlós tésztához a lisztet, a margarint és a porcukrot összemorzsoljuk. A tojást felverjük és hozzáadjuk a tésztához. Folpackba csomagoljuk és egy órára hűtőbe tesszük.
A tésztát lisztezett felületen kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, kibéleljük vele a piteformát. Villával megszurkáljuk, ráhelyezzük a sütőpapírt, rászórjuk a száraz babot és vakon megsütjük.
180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd eltávolítjuk a sütőpapírral a babot és újabb pár percig sütjük.
A krémhez forró vízfürdő felett a tojásos masszát, állandó kevergetés mellett besűrítjük. Levesszük a tűzről, kicsit hagyjuk hűlni és beleolvasztjuk margarint, majd beleöntjük a formába és egy órán át hűtjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.