Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Puncstorta  recept
Puncstorta
Csikós tokány recept
Csikós tokány
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Húsvét

Mutatós márványos tojás

márványos tojás
Húsvétkor gőzerővel festjük a tojásokat, és persze keressük az új technikákat. Nagyon mutatós a márványosra festett tojás, nem kell hozzá kézügyesség sem. Megmutatjuk, hogyan készül!

Igaz, hogy a márványosra festett tojás nem adható locsolkodóknak, mert héj nélküli, de nagyon látványos hidegtálon vagy sonka mellé. A festéshez használjunk ételszínezéket vagy természetes festőanyagot, mint amilyen a cékla, a tea, a curry, a kurkuma vagy a hagyma héja.

Az eljárás nagyon egyszerű. A tojásokat keményre főzzük sima vízben, majd a tojásokat leöblítjük, és a héjukat kissé megtörjük, akár egy kanál segítségével, akár a munkapulton végiggörgetve. A töredezett héjú tojásokat színezett vízbe tesszük, és 2-3 órát állni hagyjuk. Ezután meghámozzuk az immár márványozott tojásokat, leöblítjük, és tálalhatjuk is.

Ha ételfestéket használunk, abból néhány cseppet kell csupán egy tálkányi vízhez adni. A természetes színezőket kissé elő kell készíteni. Sok-sok vöröshagyma vagy lilahagyma héját 30-35 percig vízzel gyöngözve forraljuk, majd leszűrjük, ebbe áztathatjuk a tojásokat. Ha céklát főzünk, a főzővizét leszűrve már kész is a természetes festék. A tea is jó megoldás, főleg ha füstös ízű Lapsang Souchong teát használunk, ez kimondottan illik a húsvéti fogásokhoz, de sima fekete teával is dolgozhatunk. Ezt 10-15 percig áztatjuk a forró vízben, és már használhatjuk is festékként. Ha szép sárga mintákat szeretnénk, akkor egy teáskanálcurryt vagy kurkumát forraljunk gyöngyözve egy bögre vízzel, és ebben fessük meg a tojásokat.

Mutatós festett tojások még:

Levélkékkel és hagymahéjjal festett tojás >>>

Befőzőgumival festett csíkos tojások >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.