Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Húsvét

Mutatós márványos tojás

márványos tojás
Húsvétkor gőzerővel festjük a tojásokat, és persze keressük az új technikákat. Nagyon mutatós a márványosra festett tojás, nem kell hozzá kézügyesség sem. Megmutatjuk, hogyan készül!

Igaz, hogy a márványosra festett tojás nem adható locsolkodóknak, mert héj nélküli, de nagyon látványos hidegtálon vagy sonka mellé. A festéshez használjunk ételszínezéket vagy természetes festőanyagot, mint amilyen a cékla, a tea, a curry, a kurkuma vagy a hagyma héja.

Az eljárás nagyon egyszerű. A tojásokat keményre főzzük sima vízben, majd a tojásokat leöblítjük, és a héjukat kissé megtörjük, akár egy kanál segítségével, akár a munkapulton végiggörgetve. A töredezett héjú tojásokat színezett vízbe tesszük, és 2-3 órát állni hagyjuk. Ezután meghámozzuk az immár márványozott tojásokat, leöblítjük, és tálalhatjuk is.

Ha ételfestéket használunk, abból néhány cseppet kell csupán egy tálkányi vízhez adni. A természetes színezőket kissé elő kell készíteni. Sok-sok vöröshagyma vagy lilahagyma héját 30-35 percig vízzel gyöngözve forraljuk, majd leszűrjük, ebbe áztathatjuk a tojásokat. Ha céklát főzünk, a főzővizét leszűrve már kész is a természetes festék. A tea is jó megoldás, főleg ha füstös ízű Lapsang Souchong teát használunk, ez kimondottan illik a húsvéti fogásokhoz, de sima fekete teával is dolgozhatunk. Ezt 10-15 percig áztatjuk a forró vízben, és már használhatjuk is festékként. Ha szép sárga mintákat szeretnénk, akkor egy teáskanálcurryt vagy kurkumát forraljunk gyöngyözve egy bögre vízzel, és ebben fessük meg a tojásokat.

Mutatós festett tojások még:

Levélkékkel és hagymahéjjal festett tojás >>>

Befőzőgumival festett csíkos tojások >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.