Lassan itt a húsvét, és ezzel a negyven napos böjti időszak vége. Húsvét vasárnap reggel kerülhetnek először az asztalra a hagyományos húsvéti ételek: a sonka, a kalács és a tojás. Nagypénteken, a hagyomány szerint ugyanakkor még nem illendő húst enni, a böjt ezen a napon a legszigorúbb. Szakemberek szerint az ünnepeket leszámítva is érdemes húsmentes napokat beiktatni az életünkbe. Nemcsak ezen a napon teszünk tehát kifejezetten jót a szervezetnek a könnyen emészthető, gyorsan elkészíthető húsmentes ételekkel.
Az ilyenkor szokásos menü lehet a krumplileves, valamilyen húsmentes tészta, de a tejfölös rakott ételek is tökéletesen megfelelnek. Tipikus böjti, nagypénteki ebéd a bableves, a túrós csusza vagy mákos tészta is. Hogy megkönnyítsük a választást, összegyűjtöttük a szerintünk legjobb nagypénteki recepteket. Íme három menüsor.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.