A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos recept
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
Vadas marha recept
Vadas marha
Az eredeti Baklava  recept
Az eredeti Baklava
Mákos guba  recept
Mákos guba
Vadasmártás sertéscombbal recept
Vadasmártás sertéscombbal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Körömpörkölt csülökkel  recept
Körömpörkölt csülökkel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mirinda-szelet recept
Mirinda-szelet
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Ha egy könnyed süteményt szeretnél készíteni húsvétra, akkor a gyümölcsös piskóta remek választás erre az alkalomra. És mivel nem csak finom, hanem szép színes is, ezért az ünnepi menü kiemelkedő desszertje lehet.

A sok-sok gyümölcs teszi igazán izgalmassá a Vidék íze magazin receptjét, amelyben további egészséges hozzávalók is szerepelnek, például teljes kiőrlésű liszt és méz. Mielőtt azonban nekiállnánk az ekészítésnek, érdemes tudni, hogy az édesség összeállítása után pár órát a hűtőszekrényben kell pihentetni a süteményt, hogy a zselatin kellően megdermedjen a tetején.

Könnyed ünnepi desszert a gyümölcsös piskótaszelet / Fotó: Vidék íze
Könnyed ünnepi desszert a gyümölcsös piskótaszelet / Fotó: Vidék íze

Íme a Vídék íze magazin kiváló receptje a piskótás gyümölcsszelethez

Hozzávalók (egy 30×38 cm-es tepsihez):

A tésztához:

  • 5 tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 6 dkg finomliszt
  • lekvár az összeállításhoz

A rakományhoz:

  • 8 dl 3,5%-os zsírtartalmú tej
  • 18 dkg étkezési keményítő
  • 2 dl tejszín
  • 1 rúd vanília
  • 8 evőkanál méz
  • 1 evőkanál porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 kivi
  • 2-3 fél barack (befőtt)
  • 2 dl baracklé (konzervből)
  • 25 dkg eper
  • 25 dkg mag nélküli szőlő
  • 12 lap zselatin

Elkészítés:

  1. Először a tésztát készítjük el. Szétválasztjuk a tojásokat, a tojássárgájákat habosra keverjük a cukorral, a fehérjékből habot verünk.
  2. A kétféle lisztet összekeverjük, és a fehérjehabbal váltakozva beledolgozzuk a cukros tojássárgájákba. Egy nagy, kivajazott-kilisztezett tepsibe öntjük, és 180 fokra betesszük a sütőbe.
  3. Most következik a vaníliás krém. Hat lapzselatint hideg vízbe áztatunk. A keményítőt kevés hideg tejben csomómentesre keverjük. A maradék tejet egy lábasba öntjük a tejszínnel együtt, belekeverjük a vaníliarúd kikapart magjait, és felforraljuk. Hozzákeverjük a keményítős tejet, újraforrásig melegítjük. Hagyjuk kicsit hűlni.
  4. A zselatint kicsavarjuk, feloldjuk a meleg krémben. Közben két tojássárgáját habosra keverünk nyolc evőkanál mézzel és egy evőkanál porcukorral. Ezt is hozzádolgozzuk.
  5. A kihűlt tésztát keresztben kettévágjuk. Az egyik lapot betesszük egy megfelelő méretű tepsibe. Megkenjük lekvárral, majd rátesszük a másik lapot. A tetejére öntjük a mézes krémet. Hagyjuk kicsit hűlni, majd betesszük a hűtőszekrénybe dermedni.
  6. A gyümölcsöket megmossuk, szükség szerint aprítjuk. Rárakjuk őket a vaníliás krém tetejére.
  7. Beáztatjuk hideg vízbe a maradék hat lapzselatint. A baracklevet felforraljuk három deci vízzel, feloldjuk benne a kifacsart zselatint. Egy-két perc hűtés után ráöntjük ezt a keveréket a gyümölcsök tetejére. Ismét dermesztjük pár órát, utána kockákra vágva kínáljuk.

Borítókép: Vidék íze magazin


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.