Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Puncstorta  recept
Puncstorta
Ha egy könnyed süteményt szeretnél készíteni húsvétra, akkor a gyümölcsös piskóta remek választás erre az alkalomra. És mivel nem csak finom, hanem szép színes is, ezért az ünnepi menü kiemelkedő desszertje lehet.

A sok-sok gyümölcs teszi igazán izgalmassá a Vidék íze magazin receptjét, amelyben további egészséges hozzávalók is szerepelnek, például teljes kiőrlésű liszt és méz. Mielőtt azonban nekiállnánk az ekészítésnek, érdemes tudni, hogy az édesség összeállítása után pár órát a hűtőszekrényben kell pihentetni a süteményt, hogy a zselatin kellően megdermedjen a tetején.

Könnyed ünnepi desszert a gyümölcsös piskótaszelet / Fotó: Vidék íze
Könnyed ünnepi desszert a gyümölcsös piskótaszelet / Fotó: Vidék íze

Íme a Vídék íze magazin kiváló receptje a piskótás gyümölcsszelethez

Hozzávalók (egy 30×38 cm-es tepsihez):

A tésztához:

  • 5 tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 6 dkg finomliszt
  • lekvár az összeállításhoz

A rakományhoz:

  • 8 dl 3,5%-os zsírtartalmú tej
  • 18 dkg étkezési keményítő
  • 2 dl tejszín
  • 1 rúd vanília
  • 8 evőkanál méz
  • 1 evőkanál porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 kivi
  • 2-3 fél barack (befőtt)
  • 2 dl baracklé (konzervből)
  • 25 dkg eper
  • 25 dkg mag nélküli szőlő
  • 12 lap zselatin

Elkészítés:

  1. Először a tésztát készítjük el. Szétválasztjuk a tojásokat, a tojássárgájákat habosra keverjük a cukorral, a fehérjékből habot verünk.
  2. A kétféle lisztet összekeverjük, és a fehérjehabbal váltakozva beledolgozzuk a cukros tojássárgájákba. Egy nagy, kivajazott-kilisztezett tepsibe öntjük, és 180 fokra betesszük a sütőbe.
  3. Most következik a vaníliás krém. Hat lapzselatint hideg vízbe áztatunk. A keményítőt kevés hideg tejben csomómentesre keverjük. A maradék tejet egy lábasba öntjük a tejszínnel együtt, belekeverjük a vaníliarúd kikapart magjait, és felforraljuk. Hozzákeverjük a keményítős tejet, újraforrásig melegítjük. Hagyjuk kicsit hűlni.
  4. A zselatint kicsavarjuk, feloldjuk a meleg krémben. Közben két tojássárgáját habosra keverünk nyolc evőkanál mézzel és egy evőkanál porcukorral. Ezt is hozzádolgozzuk.
  5. A kihűlt tésztát keresztben kettévágjuk. Az egyik lapot betesszük egy megfelelő méretű tepsibe. Megkenjük lekvárral, majd rátesszük a másik lapot. A tetejére öntjük a mézes krémet. Hagyjuk kicsit hűlni, majd betesszük a hűtőszekrénybe dermedni.
  6. A gyümölcsöket megmossuk, szükség szerint aprítjuk. Rárakjuk őket a vaníliás krém tetejére.
  7. Beáztatjuk hideg vízbe a maradék hat lapzselatint. A baracklevet felforraljuk három deci vízzel, feloldjuk benne a kifacsart zselatint. Egy-két perc hűtés után ráöntjük ezt a keveréket a gyümölcsök tetejére. Ismét dermesztjük pár órát, utána kockákra vágva kínáljuk.

Borítókép: Vidék íze magazin


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.