A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Ezután alaposan lisztezett felületen körülbelül fél centi vastag téglalappá nyújtjuk. Ezután húsz centi hosszú, fél centi széles csíkokra vágjuk a tésztát.
A tésztacsíkok tetejét megkenjük a felvert tojással, megszórjuk sóval, szezámmaggal. Sütőpapírral bélelt gáztepsikre sorakoztatjuk őket, majd 180 fokra, alul-felül sütésprogramon előmelegített sütőben, kb. negyedóra alatt aranyszínűre sütjük a ropikat.
Megjegyzés
Reggeli elfoglaltságom , édes helyett most sós - nassolni valót készítettem. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető , ajánlom mindenkinek. A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.