Ha húsvét, akkor általában tojás és sonka kerül az asztalra. Bár sokan úgy gondolják, hogy ennek vallási oka van, egészen más miatt eszünk sonkát húsvétkor: amíg nem volt hűtőszekrény, a tél eleji disznóvágásból a tradicionálisan pácolással és fütöléssel tartósított sonka maradt csak meg tavaszra.
Nálunk tehát a sonkafogyasztás hagyománya alakult ki, míg világszerte bárányt esznek húsvétkor, ami viszont valóban vallásos jelkép. Egyrészt Jézus idejében – mivel a zsidók nem ehettek sertést – a bárányhús számított ünnepi ételnek, másrészt a bárány Jézus mint Isten báránya jelképe is.
Ha a sonka mellett teszed le a voksod, megmutatjuk, hogyan készíts vajpuha és omlós sonkát, és ha más sonkás finomság közül választanál, hoztunk neked több receptet is. Íme, a mi kedvenceink!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.