Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Az otthon sütött kenyérnek a bolti pékáruval szemben nagy előnye, hogy pontosan tudhatod, mit tartalmaz. A kovászkészítéstől sem kell megijedni, ajánlunk hozzá kétféle receptet.

A kovász természetes kelesztőanyag lisztből, burgonyából vagy joghurtból. Jó tudni azt is, hogy a kovászos kenyérnek hosszabb kelesztési idő kell, mint az élesztővel készültnek.

Rozskenyérhez

10 dkg rozslisztet elkeverünk 1/2-1/2 tk korianderrel, őrölt köménnyel, majd 2,5 dl langyos víz és 1 ek méz hozzáadásával összegyúrjuk. Nagyobb befőttesüvegbe vagy műanyag tálba tesszük, és letakarjuk konyharuhával. A következő 72 órában naponta megkeverjük, és a tetejét beszórjuk rozsliszttel. Ahogy a kovász érik, térfogata egyre nő, és savanykás illatot áraszt. Az érés befejeződése után lezárhatjuk az üveget vagy a tálat.

Fehér kenyérhez

Meghámozunk 2 közepes burgonyát, majd kockákra vágva kevés vízben puhára főzzük. Csipetnyi sóval ízesítjük, és a kihűlt főzőlében összetörjük. A kapott péphez adunk 4 ek cukrot meg 25 dkg finomlisztet, és annyi vizet, hogy palacsintatészta sűrűségű legyen. A tálat letakarjuk és szobahőmérsékleten 3 napig pihentetjük. Akkor jó, ha savanykás illatú, és felületén apró buborékok képződnek.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.