A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Mákos guba  recept
Mákos guba
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Minestrone recept
Minestrone
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Madártejszelet recept
Madártejszelet
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Ha nyár, akkor lángos, palacsinta és sült hekk! Bár nem kifejezetten őshonos magyar fajta, a balatoni halsütők többségében mégis ez az, ami a legnagyobb népszerűségnem örvend, és persze mindig kapható. Meglepő, hogy az ország egyik legnépszerűb hekkezője nem a tó partján, hanem a hegyek között, Tardoson található.

A Kemma.hu Facebookon feltett kérdésére, miszerint ki, hova menne szívesen hekket enni, a válaszolók döntő többsége a Facebook-oldalunkon a Malomvölgyet jelölte meg - ők pedig elmentek, és megnézték, mitől lesz páratlan a tardosi hekk.

Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

– Nagyszüleim 1984-ben kezdték üzemeltetni a büfét. Harmadik generációs tulajdonos vagyok, édesanyámmal a mai napig együtt dolgozunk. Nálunk mindenki egyenlő, úgy készítjük a halat, mintha saját magunknak készítenénk. Minden egyes darabot. - mondja Kővári Zsolt, a Malomvölgy büfé tulajdonosa és vezetője.

Ezt az odafigyelést érzik a vendégek is, akik folyamatosan jönnek a kis településre - nemcsak a régióból, hanem egészen messziről is, például Új-Zélandról és Angliából is jönnek Tardosra, hekkért. Volt olyan nap, hogy 700 vendég is megfordult a tardosi hekkezőnél.

Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra


A tardosi hekk titka

A „hibátlan” sült hekk elkészítésében, Zsolt szerint nincs semmi titok, csak szeretni kell a vendéget, illetve azt, amit csinál az ember.

– A mai napig szívvel-lélekkel végzem a dolgom. A vendég ebből azt érzékeli, hogy kiszolgálják – emelte ki. – A fűszerezés is pofonegyszerű, lisztbe, sóba, borsba majd piros paprikába forgatom a halat, aztán 15–20 perc alatt készre sütöm.

Ajánljuk még:

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.