Madártejszelet recept
Madártejszelet
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Ha nyár, akkor lángos, palacsinta és sült hekk! Bár nem kifejezetten őshonos magyar fajta, a balatoni halsütők többségében mégis ez az, ami a legnagyobb népszerűségnem örvend, és persze mindig kapható. Meglepő, hogy az ország egyik legnépszerűb hekkezője nem a tó partján, hanem a hegyek között, Tardoson található.

A Kemma.hu Facebookon feltett kérdésére, miszerint ki, hova menne szívesen hekket enni, a válaszolók döntő többsége a Facebook-oldalunkon a Malomvölgyet jelölte meg - ők pedig elmentek, és megnézték, mitől lesz páratlan a tardosi hekk.

Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

– Nagyszüleim 1984-ben kezdték üzemeltetni a büfét. Harmadik generációs tulajdonos vagyok, édesanyámmal a mai napig együtt dolgozunk. Nálunk mindenki egyenlő, úgy készítjük a halat, mintha saját magunknak készítenénk. Minden egyes darabot. - mondja Kővári Zsolt, a Malomvölgy büfé tulajdonosa és vezetője.

Ezt az odafigyelést érzik a vendégek is, akik folyamatosan jönnek a kis településre - nemcsak a régióból, hanem egészen messziről is, például Új-Zélandról és Angliából is jönnek Tardosra, hekkért. Volt olyan nap, hogy 700 vendég is megfordult a tardosi hekkezőnél.

Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra


A tardosi hekk titka

A „hibátlan” sült hekk elkészítésében, Zsolt szerint nincs semmi titok, csak szeretni kell a vendéget, illetve azt, amit csinál az ember.

– A mai napig szívvel-lélekkel végzem a dolgom. A vendég ebből azt érzékeli, hogy kiszolgálják – emelte ki. – A fűszerezés is pofonegyszerű, lisztbe, sóba, borsba majd piros paprikába forgatom a halat, aztán 15–20 perc alatt készre sütöm.

Ajánljuk még:

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.