Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Ha nyár, akkor lángos, palacsinta és sült hekk! Bár nem kifejezetten őshonos magyar fajta, a balatoni halsütők többségében mégis ez az, ami a legnagyobb népszerűségnem örvend, és persze mindig kapható. Meglepő, hogy az ország egyik legnépszerűb hekkezője nem a tó partján, hanem a hegyek között, Tardoson található.

A Kemma.hu Facebookon feltett kérdésére, miszerint ki, hova menne szívesen hekket enni, a válaszolók döntő többsége a Facebook-oldalunkon a Malomvölgyet jelölte meg - ők pedig elmentek, és megnézték, mitől lesz páratlan a tardosi hekk.

Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

– Nagyszüleim 1984-ben kezdték üzemeltetni a büfét. Harmadik generációs tulajdonos vagyok, édesanyámmal a mai napig együtt dolgozunk. Nálunk mindenki egyenlő, úgy készítjük a halat, mintha saját magunknak készítenénk. Minden egyes darabot. - mondja Kővári Zsolt, a Malomvölgy büfé tulajdonosa és vezetője.

Ezt az odafigyelést érzik a vendégek is, akik folyamatosan jönnek a kis településre - nemcsak a régióból, hanem egészen messziről is, például Új-Zélandról és Angliából is jönnek Tardosra, hekkért. Volt olyan nap, hogy 700 vendég is megfordult a tardosi hekkezőnél.

Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra


A tardosi hekk titka

A „hibátlan” sült hekk elkészítésében, Zsolt szerint nincs semmi titok, csak szeretni kell a vendéget, illetve azt, amit csinál az ember.

– A mai napig szívvel-lélekkel végzem a dolgom. A vendég ebből azt érzékeli, hogy kiszolgálják – emelte ki. – A fűszerezés is pofonegyszerű, lisztbe, sóba, borsba majd piros paprikába forgatom a halat, aztán 15–20 perc alatt készre sütöm.

Ajánljuk még:

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.