Csikós tokány recept
Csikós tokány
Puncstorta  recept
Puncstorta
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Érdekességek

Itt készül a legfinomabb sült hekk - megtudtuk a 40 éves családi receptet!

Itt készül a legfinomabb sült hekk -  íme a 40 éves családi recept!
Ha nyár, akkor lángos, palacsinta és sült hekk! Bár nem kifejezetten őshonos magyar fajta, a balatoni halsütők többségében mégis ez az, ami a legnagyobb népszerűségnem örvend, és persze mindig kapható. Meglepő, hogy az ország egyik legnépszerűb hekkezője nem a tó partján, hanem a hegyek között, Tardoson található.

A Kemma.hu Facebookon feltett kérdésére, miszerint ki, hova menne szívesen hekket enni, a válaszolók döntő többsége a Facebook-oldalunkon a Malomvölgyet jelölte meg - ők pedig elmentek, és megnézték, mitől lesz páratlan a tardosi hekk.

Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

– Nagyszüleim 1984-ben kezdték üzemeltetni a büfét. Harmadik generációs tulajdonos vagyok, édesanyámmal a mai napig együtt dolgozunk. Nálunk mindenki egyenlő, úgy készítjük a halat, mintha saját magunknak készítenénk. Minden egyes darabot. - mondja Kővári Zsolt, a Malomvölgy büfé tulajdonosa és vezetője.

Ezt az odafigyelést érzik a vendégek is, akik folyamatosan jönnek a kis településre - nemcsak a régióból, hanem egészen messziről is, például Új-Zélandról és Angliából is jönnek Tardosra, hekkért. Volt olyan nap, hogy 700 vendég is megfordult a tardosi hekkezőnél.

Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra


A tardosi hekk titka

A „hibátlan” sült hekk elkészítésében, Zsolt szerint nincs semmi titok, csak szeretni kell a vendéget, illetve azt, amit csinál az ember.

– A mai napig szívvel-lélekkel végzem a dolgom. A vendég ebből azt érzékeli, hogy kiszolgálják – emelte ki. – A fűszerezés is pofonegyszerű, lisztbe, sóba, borsba majd piros paprikába forgatom a halat, aztán 15–20 perc alatt készre sütöm.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.