A kapor igazi nyári fűszer, és a legmelegebb hónapokban gazdagon szórjuk a mennyeien krémes tökfőzelékbe, bőségesen kerül a kovászos uborkához, de gazdagíthatja rétesek és lepények töltelékét is. Sokan készítenek kapros-túrós ételeket, elsősorban lepényeket és főleg vidéken, hiszen nemcsak laktató, de az íze miatt frissítő is ez a sütemény.
A kapros-túrós lepény elkészítése pedig nem is bonyolult, ráadásul a kapornak számtalan jótékony egészségügyi hatása is van, így ha ebből csemegézünk, a szervezetünknek is jót teszünk! A kapor remek immunerősítő, támogatja a szem és a bőr egészségét, a sejtek és az idegek védelmét, sőt segíti az emésztés megfelelő működését is. Található benne kalcium, mangán, foszfor és magnézium is, és ez közel sem az összes ásványi anyag, amiben bővelkedik a kapor.
Jellegzetes, erős ízét és illatát sokan nem kedvelik, egyesek viszont bármibe beletennék. Számukra hoztunk most egy kiváló lepényreceptet, amit elrontani sem lehet, ha követed Farkasinszki Ildikó, a Mindmegette sütimesterének instrukcióit. A receptet részletes leírásokkal ezen a linken, videón pedig itt lent találod.
Borítókép: Mindmegette
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.