Tojásos nokedli fejes salátával
Hagymás rostélyos
Mákos guba
Krémes spenótfőzelék
Zsemlegombóc
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Kínai szezámmagos csirke
Kijevi csirkemell rizibizivel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus stíriai metélt
Vadas marha
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus grízgaluska leves
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Farsangi szalagos fánk
Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Csupacsokis brownie
Epres blondie
Klasszikus kuglóf
Alapételek

Bécsi burgonyasaláta nélkül nincs rántott hús: mutatjuk a zseniális receptet

Vannak olyan klasszikus fogások, amelyeket érdemes mindenkinek életében egyszer megkóstolnia. Ilyen az eredeti borjú bécsi is, ami elképzelhetetlen burgonyasaláta nélkül. Ha már kóstoltad, és szeretnéd te magad is elkészíteni, hoztunk hozzá egy remek receptet. Akár az ünnepi menüben is szoríthatsz helyet neki!

A sült és rántott húsok mellé leggyakrabban krumplis köretet készítünk. Ez lehet sült hasábkrumpli, petrezselymes burgonya vagy akár krumplipüré is. Ritkán jut azonban eszünkbe, hogy a krumpliból saláta is készíthető, ami ráadásul kiváló köret. Az ünnepi időszakban nagy divat a majonézes burgonyasaláta, de sokan szeretik még a bécsi változatot is, ami elmaradhatatlan a klasszikus borjú bécsi mellől! Ha Ausztriában jársz, biztos, hogy ezzel a fenséges fogással tálalják a hatalmas rántott szeletet!

Klasszikus bécsi burgonyasaláta, íme a recept videón /Fotó: Mindmegette
Klasszikus bécsi burgonyasaláta, íme a recept videón /Fotó: Mindmegette

A bécsi burgonyasaláta közkedvelt és mennyeien finom. Nemcsak köretként jó, hanem akár önmagában is fogyaszthatjuk. Kalóriabomba, de néha belefér egy kis kényeztetés. A bécsi burgonyasaláta elkészítése ráadásul nem is bonyolult, a recept egyszerű, főleg ha megnézed a videónkat. Érdemes előre elkészíteni, és behűtve tálalni, úgy járja majd át igazán a krumplit a fűszerek íze!

Így készül a klasszikus bécsi burgonyasaláta, íme a recept!

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek. almaecet
  • bors
  • 2 dl alaplé
  • 2 tk. keményítő
  • 2 ek. mustár
  • 1 dl olívaolaj
  • 15 dkg vaj
  • újhagyma vagy snidling

Elkészítés:

  1. A bécsi burgonyasaláta elkészítéséhez a burgonyát megtisztítjuk és sós vízben megfőzzük. Amíg fő, a vöröshagymát nagyon finomra vágjuk, ráöntjük az almaecetet, és megsózzuk, megborsozzuk.
  2. Ha a krumpli megfőtt, kiveszünk és félreteszünk 1 dl-t a főzőlevéből, majd leszűrjük, és még melegen felszeleteljük a krumplit. Végül egy tálba tesszük az ecetes hagymával.
  3. A szószhoz az alaplébe öntjük a krumpli főzőlevét, beletesszük a keményítőt és a mustárt, majd alaposan összekeverjük az olajjal és a felolvasztott vajjal, és a burgonyára öntjük. Végül belekeverjük az apróra vágott újhagymát vagy snidlinget is.
  4. Ezután legalább 4-5 órát hagyjuk állni a hűtőben, hogy a krumpli magába szívja a szószt. A legjobb, ha egy éjszakát pihen.

 

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.