A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Puncstorta  recept
Puncstorta
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Karácsony

Ezt teszi a zserbóra Borbás Marcsi: nem használ tortabevonót, sem étcsokoládét

Borbás Marcsi csokimáza /Fotó: YouTube
Borbás Marcsi trükkjétől olyan íze lesz a zserbónak, mintha a nagymama készítette volna. Ez a megoldás ráadásul akkor is kapóra jön, ha elfogyott vagy elfelejtettünk venni étcsokoládét, tortabevonót!

Igazi nagyisüti a zserbó, ami készülhet ballagásra, születés- vagy névnapra, és természetesen karácsonykor is. A mennyei baracklekvárral vastagon megkent, és jóféle dióval bőségesen megszórt rétegeket a finom tészta választja el egymástól, az egészre pedig a csokimáz teszi fel a koronát. De mit csináljunk, ha nincs otthon tortabevonó, vagy elfogyott az étcsokoládé? Borbás Marcsinak erre is van egy remek megoldása!

Karácsonykor elmaradhatatlan sütemény a zserbó
Karácsonykor elmaradhatatlan sütemény a zserbó

Csokimáz kakaóporból, a zseniális trükk

Régen sem mindig állt rendelkezésre tortabevonó, és ma is előfordulhat, hogy kimegy a fejünkből bevásárlás során az étcsokoládé, amit rá szerettünk volna olvasztani a sütemények, kiváltképp a zserbó tetejére. Nagyszüleink azonban ismertek egy trükköt, amivel az otthoni alapanyagokból finom, fényes máz készíthető. Ezt mutatta meg a gasztroangyal, Borbás Marcsi is!

Így készül a csokimáz kakaóporból!

  1. A csokimázhoz felforrósítunk egy kevés vizet, az sem baj, ha felforr.
  2. Egy tálba kimérünk három evőkanál cukrozatlan kakaóport, majd hozzáadunk három evőkanál porcukrot és egy evőkanál olajat. Az olajtól lesz szép fényes a csokimáz.
  3. Amint felforrósodott a víz levesszük a tűzről. Körülbelül hat evőkanál forró vizet hozzáadunk a kakaós-cukros keverékhez és csomómentesre keverjük. A vizet egyesével adagoljuk, mert lehet, hogy nem lesz szükség mind a hat evőkanál vízre.
  4. A végeredmény egy selymes, picit folyós, de azért sűrű csokimassza, amit rákenhetünk a zserbóra.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.