Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Minestrone recept
Minestrone
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Karácsony

Ezt teszi a zserbóra Borbás Marcsi: nem használ tortabevonót, sem étcsokoládét

Borbás Marcsi trükkjétől olyan íze lesz a zserbónak, mintha a nagymama készítette volna. Ez a megoldás ráadásul akkor is kapóra jön, ha elfogyott vagy elfelejtettünk venni étcsokoládét, tortabevonót!

Igazi nagyisüti a zserbó, ami készülhet ballagásra, születés- vagy névnapra, és természetesen karácsonykor is. A mennyei baracklekvárral vastagon megkent, és jóféle dióval bőségesen megszórt rétegeket a finom tészta választja el egymástól, az egészre pedig a csokimáz teszi fel a koronát. De mit csináljunk, ha nincs otthon tortabevonó, vagy elfogyott az étcsokoládé? Borbás Marcsinak erre is van egy remek megoldása!

Karácsonykor elmaradhatatlan sütemény a zserbó
Karácsonykor elmaradhatatlan sütemény a zserbó

Csokimáz kakaóporból, a zseniális trükk

Régen sem mindig állt rendelkezésre tortabevonó, és ma is előfordulhat, hogy kimegy a fejünkből bevásárlás során az étcsokoládé, amit rá szerettünk volna olvasztani a sütemények, kiváltképp a zserbó tetejére. Nagyszüleink azonban ismertek egy trükköt, amivel az otthoni alapanyagokból finom, fényes máz készíthető. Ezt mutatta meg a gasztroangyal, Borbás Marcsi is!

Így készül a csokimáz kakaóporból!

  1. A csokimázhoz felforrósítunk egy kevés vizet, az sem baj, ha felforr.
  2. Egy tálba kimérünk három evőkanál cukrozatlan kakaóport, majd hozzáadunk három evőkanál porcukrot és egy evőkanál olajat. Az olajtól lesz szép fényes a csokimáz.
  3. Amint felforrósodott a víz levesszük a tűzről. Körülbelül hat evőkanál forró vizet hozzáadunk a kakaós-cukros keverékhez és csomómentesre keverjük. A vizet egyesével adagoljuk, mert lehet, hogy nem lesz szükség mind a hat evőkanál vízre.
  4. A végeredmény egy selymes, picit folyós, de azért sűrű csokimassza, amit rákenhetünk a zserbóra.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.