A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Minestrone recept
Minestrone
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Karácsony

Karácsonyi menü: 5 Wellington-módra készült étel

A Wellington-bélszín kedvelt karácsonyi főfogás, ami nem véletlen, hiszen rendkívül esztétikus és a beltartalma is csalogató. Ha valaki esetleg nem rajong a marhahúsért, vagy, úgy általában, a vörös húsért, esetleg csak halat eszik, akkor sem kell lemondani erről az igencsak ünnepélyes ételről. Jöjjenek a legjobb Wellington-receptek!

Egy Wellington-módra készült fogást, bizony számos módon el lehet készíteni. A gombás krémmel körülölelt bélszín helyett a bolti leveles tésztába vagy a saját gyártású omlós tésztába szinte bármit beburkolhatunk: készülhet a Wellingtonunk pulykából, lazacból vagy épp sertésszűzból is!

Miért pont Wellington ez a bélszín?

A gasztronómiai névadásba időnként a történelem is beleszól. Például a csirke marengói módra az olasz hadszíntéren diadalmaskodó Napóleonra emlékeztet, a tésztába csomagolva megsütött bélszínről pedig Arthur Wellesley (1769–1852), Wellington első hercege jut eszünkbe.

Az angol hadvezér és államférfi állítólag a történelmi jelentőségű csatát követő ünnepi lakomán fogyasztotta az ínyencfogást, amely a fáma szerint nem is a személyéről, hanem jellegzetes csizmájáról kapta a nevét.

Utólag nehéz kideríteni, mi a valóság – az a lényeg, hogy a gombapéppel és vajas leveles tésztában sütött színhús, legyen az bármilyen, mennyeien omlós és puha marad!

Következzen most öt, Wellington-módra elkészített fogás!

WELLINGTON BÉLSZÍN (EREDETI ANGOL RECEPT) >>>


PULYKAMELL WELLINGTON MÓDRA >>>


SPENÓTOS LAZAC WELLINGTON >>>


WELLINGTON SERTÉSSZŰZ >>>

WELLINGTON SERTÉSSZŰZ zöldbors mártással >>>


A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.