Klasszikus grízgaluska leves
Krémes spenótfőzelék
Farsangi szalagos fánk
Csupacsokis brownie
Klasszikus stíriai metélt
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Hagymás rostélyos
Klasszikus kuglóf
Dubarry-csirkemell
Mákos guba
Kijevi csirkemell rizibizivel
Zsemlegombóc
Tárkonyos csirkeraguleves
Vadas marha
Tojásos nokedli fejes salátával
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Babgulyás
Kínai szezámmagos csirke
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Karácsony

Karácsonyi menü: 5 Wellington-módra készült étel

A Wellington-bélszín kedvelt karácsonyi főfogás, ami nem véletlen, hiszen rendkívül esztétikus és a beltartalma is csalogató. Ha valaki esetleg nem rajong a marhahúsért, vagy, úgy általában, a vörös húsért, esetleg csak halat eszik, akkor sem kell lemondani erről az igencsak ünnepélyes ételről. Jöjjenek a legjobb Wellington-receptek!

Egy Wellington-módra készült fogást, bizony számos módon el lehet készíteni. A gombás krémmel körülölelt bélszín helyett a bolti leveles tésztába vagy a saját gyártású omlós tésztába szinte bármit beburkolhatunk: készülhet a Wellingtonunk pulykából, lazacból vagy épp sertésszűzból is!

Miért pont Wellington ez a bélszín?

A gasztronómiai névadásba időnként a történelem is beleszól. Például a csirke marengói módra az olasz hadszíntéren diadalmaskodó Napóleonra emlékeztet, a tésztába csomagolva megsütött bélszínről pedig Arthur Wellesley (1769–1852), Wellington első hercege jut eszünkbe.

Az angol hadvezér és államférfi állítólag a történelmi jelentőségű csatát követő ünnepi lakomán fogyasztotta az ínyencfogást, amely a fáma szerint nem is a személyéről, hanem jellegzetes csizmájáról kapta a nevét.

Utólag nehéz kideríteni, mi a valóság – az a lényeg, hogy a gombapéppel és vajas leveles tésztában sütött színhús, legyen az bármilyen, mennyeien omlós és puha marad!

Következzen most öt, Wellington-módra elkészített fogás!

WELLINGTON BÉLSZÍN (EREDETI ANGOL RECEPT) >>>


PULYKAMELL WELLINGTON MÓDRA >>>


SPENÓTOS LAZAC WELLINGTON >>>


WELLINGTON SERTÉSSZŰZ >>>

WELLINGTON SERTÉSSZŰZ zöldbors mártással >>>


A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.