A hagyományos ételek (hal, malac, fokhagyma, mákos tészta, dió, méz) fogyasztása és a karácsonyi asztallal kapcsolatos egyéb rituális cselekedetek, mind a múltban, az antik hagyományokban gyökereznek: a következő évi bőség és egészség elnyerését szolgálják.
A karácsony esti és az ünnepek alatt fogyasztott étkek közül a hagyomány szerint a mákos tészta vagy mákos guba az elfogyasztójának jó házasságot jelent, a dióból jövendölni lehet, az alma pedig a család összetartozását jelképezi.
Malacot is szívesen tettek anno a karácsonyi asztalra, ugyanis a malac előre túr, elősegíti a szerencsét, míg a szárnyasból készült ételeket kerülték, mert a tyúk hátrafelé kapar, ami nem jó előjel a jövő szempontjából. A városokban azonban kedvelt és elterjedt szokás volt karácsonykor pulykát enni, ahogyan ez már korábban a tengerentúlon, majd az angol családoknál hagyománnyá vált.
December 22-én
Ebéd: borjúcsontleves, szardellás borjúszelet, spagetti-körítés, szerelmeslevél.
Vacsora: magyarsonka tormával, sajt, vegyes kompót.
December 23-án
Ebéd: velőtáskaleves, káposztáskocka, gyümölcs.
Vacsora: tea, szardellás vajaskenyér, oroszhal, gyümölcs.
December 24-én
Ebéd: Halikraleves, mákosmetélt.
Vacsora: borleves kockára vágott pirított zsemlyével, rántott harcsa, velissaláta, diós- és mákospatkó, gyümölcs.
December 25-én
Ebéd: pulykaaprólék-leves májgaluskával, pulykapecsenye, sültburgonya körítés, vegyes saláta, faágtorta.
Vacsora: hideg pulykasült, ecetes paprika káposztával töltve, sütemény, gyümölcs.
December 26-án
Ebéd: tyúkleves finommetélttel, makarónipudding, a hús átsütve, szeletekben sült burgonyakörítés, cékla és uborka, diós-, mákostekercs.
Vacsora: malackocsonya ecetes tormával, vegyeskompót, sütemény.
December 27-én
Ebéd: borsópüréleves, sajtosmetélt.
Vacsora: rakott karfiol, vegyes sajt, gyümölcs.
December 28-án
Ebéd: zöldségleves, párolt felsál, lencsefőzelék, alma pongyolában.
Vacsora: meleg sonkacsülök tormával, gyümölcs.
December 29-én
Ebéd: tejfeles petrezselyemleves apró burgonygombóccal, libaháta sütve, sült burgonya, ecetes uborka, piskótatekercs.
Vacsora: disznófejsajt ecettel és hagymával, vegyeskompót.
December 30-án
Ebéd: bableves füstölthússal, káposztásrétes.
Vacsora: tea, burgonya héjában főzve, vajjal, sajt, gyümölcs.
December 31-én
Ebéd: kalarábéleves, paraj, bundáskenyér, alma.
Vacsora: malackocsonya ecetes tormával, bőrös sertéskarajsült, burgonya, paprikasaláta, aprósütemény, vegyes kompót.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.